Sir_Yaro Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Mam 2 kompy 1 robi za NAT (winroute) na w2k 2gi sobie radosnie chodzi bez problemow takze na w2k Na tym pierwszym postawilem Agnitum Outpost Firewall 2. I teraz problem - mimo wszelkich prob nie udalo mi sie ustawic go tak aby przepuszczal pakiety z NATa na klienta - mimo ze ma ustawione, ze Winrout ma przechodzic bez zadnych ograniczen... :/ pojawia sie cos takiego: http://republika.pl/sir_yaro/tmp/tmp1.bmp jednoczesnie jest w trusted zone i jest blokowany... Domyslam sie ze powinienem stworzyc regułe dla system... Ale tam dla tego procesu albo sie nie da tego zrobic albo ja tego nie potrafie... (co bedzie masakra bo obsluga programu jest prosta jak obsluga cepa). Moze ktos cos podpowidziec? Jak z tego wybrnac? Nie chce na razie zmieniac firewalla na inny. dodatkowo juz nawet ustawilem: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Czy moje pytanko jest az tak trudne ze nikt nie potrafi na nie odpowiedziec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Tylko z założenia: Powinieneś przepuszczać pakiety przychodzące które są w stanie RELATED i ESTABLISHED co powinno komputerowi za maskaradą umożliwić korzystanie z internetu. Dalej ci nie pomogę bo nie bawiłem się dawno w dzielenie net'u na windowsach i nie mam gdzie potestować ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Zeby nie tworzyc nowych watkow podpinam sie do tematu. Jak zmniejszyc wielkosc pliku op_data.mdb w katalogu z outpostem. Zajmuje mi ponad 800 mega a podejrzewam ze jest potrzebny do jego pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...