Skocz do zawartości
Alenthar

Komputer do grafiki 2d/3d (archicad, autocad) do 2,5k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Znajomy poprosił mnie o pomoc w złożeniu komputera do grafiki 2D/3D. Niestety nie wiem, co może być przy tego typu zastosowaniach potrzebne, więc zapytam się tutaj. Od razu też uprzedzam, że kontakt ze znajomym mam tylko poprzez ts3, a sam znajomy jest istnym antytalentem jeśli chodzi o sprawy związane z komputerami.

• Zastosowanie komputera: Grafika 2d/3d (projektowanie wnętrz), archi/autocad etc.
  • Maksymalna kwota jaką dysponujesz: ok. 2-2,2 tyś. Niestety znajomy ma węża w kieszeni...
  • Kiedy zamierzam kupić komputer?: Myślę że jeszcze przed nowym rokiem, ewentualnie styczeń 2017.
  • Czy będziesz podkręcać sprzęt?: Nie.
  • Specjalne wymagania: Najważniejsza chyba jest wydajność, względnie cicha praca oraz dobre chłodzenie.
  • Których części potrzebujesz?: praktycznie wszstko.
  • Czy posiadasz jakieś części ze poprzedniego komputera?: Windows 7 Box. Ewentualnie HDD plus zastanawiam się czy nie zostawić obudowy...

Do piątku powinienem wiedzieć, czy zostaje HDD ze starego komputera oraz jak wygląda sytuacja z zasilaczem i obudową.

W załączniku mam to co wymyśliłem do tej pory. Procesor prawdopodobnie zostanie i5-6500.

oferta.pdf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi