Mekin Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2016 (edytowane) Czołem! Dostałem w swoje ręce takie oto zabawki: Karta graficzna Gigabyte Nvidia GTX 1050 OC 4GB GDDR5 PCI-E Pamięć Ballistix Tactical 16GB Kit (8GBx2) DDR3 1866 MT/s (PC3-14900) ...i postanowiłem wokół nich zbudować PC. Nie składałem jednak żadnego blaszaka przez ostatnich kilka lat i nie bardzo wiem w którą stronę powinienem się kierować w poszukiwaniu przede wszystkim płyty głównej i procesora (z resztą komponentów powinienem sobie poradzić).Moje fundusze na cały zestaw to max 2,5-3k, ale ponieważ część podzespołów już mam, skupmy się na MB i procesorze, na które nie chcę wydać więcej niż powiedzmy 900 PLN. Wstępnie myślałem o i3-6100 i płycie Asus H110M-PLUS D3 ale z tego co zdążyłem się zorientować to połączenie DDR3 z Skylake jest niekoniecznie najlepszym rozwiązaniem, dlatego też moim aktualnym strzałem są płyta MSI 970 Gaming i procesor AMD FX-8300. Czy zostać przy tym pomyśle czy może w tym przedziale cenowym jednak wybór i3/i5 będzie lepszą opcją? Przeznaczenie komputera to głównie home office i może 5% gry (Wiedźmin 3) więc nic specjalnego. Pozdrawiam i dzięki za wsazówki! Edytowane 15 Grudnia 2016 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2016 uzywane i5 4570 + nowe mobo na b85. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekin Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2016 (edytowane) Ok, dzięki za podpowiedź, rozejrzę się za używanym i5 4570/ i5 4570s. Zakupu dokonuję w UK i przyznam szczerze, że nie widzę wielu opcji tutaj w kontekście płyty opartej na B85. Z mobo, które w miarę były polecane dla tego procesora widzę np. Gigabyte GA-B85M-D3H... Chyba, że coś innego z tej listy jest godne polecenia: Odnośnik do serwisu ebuyer.com Edytowane 16 Grudnia 2016 przez Mekin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...