anneq Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2016 Potrzebuję bardzo budżetowego sprzętu w celu podłączenia do TV (48 cali bodajże, FullHD, jakieś takie <span style='color: red;'>[ciach!]</span>ły mało istotne, w każdym razie ma usb i hdmi). Chodzi o to żeby można było podłączyć klawe i myche bezprzewodową, tam przeglądnąć neta, spokojnie odtworzyć filmy/seriale ze stron- najbardziej zależy mi na odtwarzaniu: http://repozytorium.fn.org.pl, no i jakiś YT czy player tvn. Jakie minimum sprzętowe na chwilę obecną da mi taką możliwość? Inwestować w "komputer usb" (typu modecom freepc portable) czy można sobie darować i kupić jakiś używany komp/lapek i podłączyć? Ogółem mam lapka starego samsung r519 i na nim net śmiga, ale nie ma złącza hdmi i nie wiem czy da się podłączyć go do tego tv bez jakiegoś kombinowania i czy nie "gryzłby się" z rozdzielczością. No ja się nie znam, może głupoty piszę ^^ Jak chodzi o oglądanie filmów wysokiej jakości to do tego sprzęt nie jest potrzebny, bo sobie podłącze pendrive/dysk przenośny bezpośrednio do tv i hula. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2016 Ten samsung r519 ma tylko analog VGA, więc się nie nada. Jeśli chodzi o video, oraz Windows-a to kup na jak najnowszym chipsecie. Zapewni możliwie dużo standardów dekodowania. Jeśli wystarczy Ci Andrioid to kup playerka na amlogic s912. Będzie przeglądarka i odtworzy wideo każdego typu, no i będzie nowy za 400zł. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...