Gość Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2016 Witam, Zastanawiam się nad wyborem GTXa 1080. Mam na oku Palita Super Jetstream. Podobno ma bardzo dobre i ciche chłodzenie. Druga opcją jest Gigabyte G1 Gaming. Nie jestem co do niego przekonany. Teraz mam GTX 660 od Gigabyte i wentylatory są strasznie głośne. Myślałem też o Zotacu Amp! Extreme ale jest duży i zwisa. Zależy mi też na kolorystyce biało-czarnej lub srebrno-czarnej. Może wziąć kompletnie inną kartę niż wymienione przeze mnie? Czy opłacałyby mi się na przykład dopłacić 500 zł i kupić Asusa Strix? CPU: i7-6700k 4.4GHz MOBO: AsRock z170 Extreme 4 PSU: Corsair RM650x BeQuiet SilentBase 800 Dzięki za pomoc. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2016 (edytowane) Ja bym Gigabyte'a sobie odpuścił. Nie ze względu na chłodzenie, ale i awaryjność. Owszem teraz prawie z każdej firmy się coś psuje, ale przypadków z Gigabyte było sporo w poprzednich seriach i teraz na GTX 1080 też ktoś ostatnio zgłaszał problemy. Ja bym albo dołożył do MSI Gaming , albo brał tego Palita z naciskiem jednak na MSI. Wiem że troszkę drogi, ale dajac tyle kasy za kartę oszczędzanie nie zawsze wychodzi na dobre. Ja za 980Ti dałem więcej od Ciebie bo prawie 3600... Zresztą.... Zobacz w Emagu bo maja dosć niezłą cenę: http://www.emag.pl/karta-graficzna-msi-geforcer-gtx-1080-gaming-x-8g-gddr5x-pci-e-box-geforce-gtx-1080-gaming-x-8g/pd/DTNDW3BBM/?utm_campaign=wszystkie&utm_content=14760782&utm_medium=Feed&utm_source=Ceneo.pl Edytowane 25 Grudnia 2016 przez Devil 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2016 (edytowane) Palit -bracik posiada JetStream i powiem,że sprawuje się wzorcowo. SuperJetStream moim zdaniem edit @Devil źle wklejony link - usunięty. W innym miejscu miała odp wylądować. Edytowane 25 Grudnia 2016 przez Dart9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2016 Przecież on chce 1080 czyli kartę za ponad 3000 zł... Asusa sobie odpuść. Mają tragiczny serwis i chłodzenie nie jest jakieś mega ciche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2016 (edytowane) A co ma dobry serwis? Wszystko jest kwestią szczęścia. Po prostu trzeba mieć łeb na karku, bo wszędzie będą próbować Cię wyruchać bez względu na markę. Równie dobrze może kupić najtańszego 1080 i będzie działać bez problemu przez 10 lat lub kupić najdroższego który się zpupi po miesiącu, wróci z gwarancji i znów to zrobi. Już tyle tego przerobiłem że uważam iż jest to kwestia szczęścia i znania swoich praw w przypadku ewentualnej gwarancji. Dlatego uważam iż powinien kupić produkt który ma jak najdłuższa gwarancję i jak najlepsze chłodzenie w kwocie którą posiadała, bez względu na producenta. Tapatapatap Moto X Style Edytowane 25 Grudnia 2016 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull3tproof Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2016 Jeśli skupić się stricte na kwestii serwisu/gwarancji, to chyba najlepiej wypadają: Zotac (5 lat gwarancji po rejestracji karty) i EVGA (nie szczypią się, tylko wymieniają kartę na nową). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2016 Podoba mi się EVGA. Możecie mi wytłumaczyć czy różnią się te karty poza taktowaniem? https://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne-12/,,,,,551,,,,,8143O1100886/1/ I czy będę mógł ją podkręcić bez problemów z ciszą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...