Skocz do zawartości
Pan Tadeusz

C2D E4400 - rozsądna karta graficzna (pomijając GF 8/9800) - czy GTX 260 z Allegro będzie OK?

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

Jako że używanie Intelowskiego GMA 3100 do najprzyjemniejszych nie należy, postanowiłem poszukać czegoś o sensownej (poziom 8800 GT lub wyżej) wydajności do PC o tej specyfikacji:

• C2D E4400 @ 2.75 Ghz
  • 4 GB DDR2 @ 800 Mhz
  • MB: Gigabyte G31M-ES2L
  • HDD: 640 GB
  • PSU: Tagan BZ-500
  • SB Live!

Po krótkim szukaniu na Allegro trafiłem na tą ofertę: EVGA GeForce GTX 260 Core 216 SLI (6654771673)

Czy to dobry wybór do tego zestawu? Za wszelką cenę chcę uniknąć kolejnej 8800/9800 GT, bo dwie skończyły już u mnie przedwcześnie żywot, a lepszej cenowo oferty na Allegro nie zauważyłem w tych widełkach cenowych.

Dziękuję z góry i pozdrawiam.

Edytowane przez Pan Tadeusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z dwa razy wyższych przedziałów cenowych :D Zresztą będzie się dławić przy C2D.

Myślę także na GTS 450, ze względu na DX11. 

Ta Karta graficzna Gainward GTS450 512MB DDR5 DX11 - wygląda interesująco, ale 0,5 GB...

https://www.olx.pl/oferta/msi-radeon-hd6850-1gb-CID99-IDj1MHT.html#66a45a9796

Zależy... kumpel też niedawno za 100zł puszczał swoją 6850. Zresztą opcji jest sporo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi