Skocz do zawartości
Higrid

Która kartę wybrać z gtx 1050 4gb Ti OC Gaming x G1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam trochę poczytałem i szukam podpowiedzi.

Myślałem na początku o karcie graficznej 2GB ale to moc obliczeniowa na chwilę nawet dla mnie która gra w 2 3 gry.

Podczas pomocy na forum stanęło na gtx 750 2GB z Wyjściem vga bo mam monitor analogowy vga lub bsd. Trafiłem podczas szukania na kartę 750it 3 GB ale że to starocie i nie każda pracuje z dx12. Znalazłem karty gtx 1050 ti 4gb gaming x lub G1.

I tu moje pytanie jaka kartę wybrać i tak w naciągnięte budżecie 500 zł czy coś innego wybrać.

Gtx 1050 ma 2GB ale wersja TI ma 4gb te karty mają jeszcze edycję OC sztywne i Gaming lub G1 w zależności od marki i nazewnictwa. Myślałem o 750 i podobne i 950 i podobne. Ale wersje 1000 są najnowsze technologicznie.

Plan mam zamiar wymienić pokolenia graty nie odrazy Kraków zbudowano.

Jaką kartę z serii Gtx 1050 to 4gb Gaming x lub G1 lub OC lub tylko Ti. Co proponujecie z zakresu stosunku cena jakość. Chcę wybrać kartę która na trochę wystarczy msi ma program do podkręcania np PC i Androida największe OC mają karty MUSI i asus w wersji Gaming x lub g1. Karty poza gamigowymi nie mają wejścia prasowego 6 pin czyli według mnie wersje OC sztywne z jednym wentylatorem to lipa bo niema stabilności i chłodzenia na jednym wentylatorem.

Jaką przejściówkę wybrać dla monitora VGA są przejściówki DVI vga na allegro za 4 zł. Przejściówki HDMI to koszt po 100 zł i wiecej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi