joter Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2017 Witam :> Witam wszystkich kolegów oraz koleżanki z forum, mam problem z wyborem jakiegoś sensownego programu dla Autocad. Zależy mi aby program było możliwie jak najbardziej podobny do AutoCad, oraz żeby cena nie była jakaś zawyżona, jak jest to w przypadku AutoCada. Czekam nja jakieś propozycje ":). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2017 Z tańszych zobacz sobie GstarCAD. W obsłudze podobny do autocada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joter Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2017 bardzo dziękuję za odpowiedź :), koledzy możecie polecić jakieś jeszcze programy abyśmy mogli porównać jeden do drugiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2017 (edytowane) zwcad, bricscad, microstation (ten cenowo odpada) Edytowane 13 Stycznia 2017 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joter Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2017 zwcad, bricscad, microstation (ten cenowo odpada) Czyli Zwcad lub Bricscad - koledzy możecie coś więcej powiedzieć na temat tych programów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joter Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2017 Koledzy cenowo pozwoliłem sobie porównać mniej więcej te dwa programy, teraz pytanie do was czy wie ktoś może który lepiej się sprawdzi w pracy architekta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kingast Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2017 Koledzy cenowo pozwoliłem sobie porównać mniej więcej te dwa programy, teraz pytanie do was czy wie ktoś może który lepiej się sprawdzi w pracy architekta? Z tego co mi wiadomo to program Zwcad posiada specjalna wersje dla celów architektonicznych - ZWCAD Architecture bodajże się nazywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joter Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2017 Z tego co mi wiadomo to program Zwcad posiada specjalna wersje dla celów architektonicznych - ZWCAD Architecture bodajże się nazywa. a jak ztym drugim sprawa wyglada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kingast Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2017 a jak ztym drugim sprawa wyglada? Masz na myśli "ZWCAD Architecture" ? przetestuj sobie najlepiej bo to wyraża więcej niż 1k słów :D https://www.zwcad.pl/pobierz-zwcad-architecture.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2017 W pracy architekta sprawdzi się taki, który będzie używany. :P Nakładek i dedykowanych programów dla architekta jest multum, ale generalnie liczy się platforma i konkretne zastosowanie. Biblioteki, modele, itd. Do nauki wstępnej wystarczy dowolny z powyższych byle był kompatybilny z rozwiązaniami CADowskimi. Jak chyba wybrałbym BricsCada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joter Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2017 (...) Nakładek i dedykowanych programów dla architekta jest multum, ale generalnie liczy się platforma i konkretne zastosowanie No to komputer na pewno wydajny jest I7 16Gb ramu więc nie ma co narzekać. Co do programu to : Masz na myśli "ZWCAD Architecture" ? przetestuj sobie najlepiej bo to wyraża więcej niż 1k słów :D https://www.zwcad.pl/pobierz-zwcad-architecture.html Myślę że posłucham się tej rady - a raczej " przetestuje tą radę " :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kingast Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2017 Napisz kolego jak ci się program podoba, i czy to prawda że jest taki podobny do AutoCada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joter Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2017 Drugi dzień testów przebiega pomyślnie, jestem poztywnie zaskoczony. Faktycznie jest bardzo duże podobieństwo do AutoCad. Jak narazie ogromny pozytyw dla ZWCAD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SOOB3K Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2017 Podpinam sie pod temat, czy jest darmowy program do projektowania w 2D? Zastosowanie, rozrysowanie ogrodzenia, brama,furtka, slupki,zawiasy, zeby po prostu sprawdzic wymiary czy wszystko bedzie ladnie pasowac oraz zeby pokazalo ewentualne bledy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joter Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2017 Podpinam sie pod temat, czy jest darmowy program do projektowania w 2D? Zastosowanie, rozrysowanie ogrodzenia, brama,furtka, slupki,zawiasy, zeby po prostu sprawdzic wymiary czy wszystko bedzie ladnie pasowac oraz zeby pokazalo ewentualne bledy. Możesz sobie Zwcad przetestować za darmo :), może nie jest darmowy na dłuższą metę ale będziesz chociaż miał wyznacznik czego szukać w darmowych odpowiednikach :). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kingast Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2017 Oczywiście program Zwcad przetestowałem, i testuje nadal. W moim odczuciu program jest bardzo podobny do AutoCad'a, co powoduje że bez trudu mogłem się przesiąść na Zwcad'a. Wychodzi na to że prawdopodobnie zakupie licencje programu :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joter Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2017 To widzę że robisz tak samo jak ja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kingast Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2017 koniec testowania. licencja kupiona! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joter Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2017 i jak wrażenia z pełnej wersji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kingast Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2017 no w zasadzie, takie jak na demi, tylko, że teraz nie ogranicza mnie długość licencji. generalnie bałem się, że będzie "niewypałem" w momencie kiedy bawiłem się na wersji demo, ale mile się zaskoczyłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joter Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2017 no to spoko, ostatnio tak bardziej się zgłębiłem i jest jakaś nakłada asplus, piszą, że ma oszczędzić kupę pracy. jestem ciekaw czy faktycznie to coś daje czy nie. słyszałeś o tym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kingast Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 ale że jak? bo nie do końca rozumiem jak nakładka może coś przyspieszyć. kwestia tego raczej jak kto pracuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joter Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2017 oszczęza czas poprzez zautomatyzowanie różnych funkcji, np. automatyczne tysowanie schodów, generator drzwi i okien, automatyczne oliczanie powierzchni i robienie zastawien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kingast Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2017 w zasadzie dość przydatne, o to są szczegóły na które zazwyczaj trochę czasu schodzi a muszą być zrobione. cenowo jak ti wygląda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joter Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2017 3900 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kingast Opublikowano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2017 szczerze mówiąc, to ciężko mi oszacować, czy to dużo czy mało, kwestia przeliczenia. ale to nakładka, więc też pod uwagę trzeba brać podstawę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joter Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2017 w porównaniu do autocada, to warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kingast Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2017 porównałem sobie ceny jednego i drugiego, masz rację. praktycznie te same funkcje a duo tańszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joter Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2017 (edytowane) pomyśl, pomyśl. :) może się skusisz Edytowane 14 Czerwca 2017 przez joter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kingast Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2017 decyzja podjęta w któryms kierunku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...