Skocz do zawartości
Ktk93

Komputer do gier za 5/5.5k

Rekomendowane odpowiedzi

Siema, potrzebuję dobry zestaw do gier, wolałbym aby cena nie przekraczała tych 5k ale jeśli można wymienić coś o wiele lepszego za niewielką cenę to maksymalnie mogę pozwolić aby cena doszła do 5.5k. Dodam tylko że nie mam monitora i czy mój telewizor Blaupunkt LED 32" 50/60 Hz będzie dobry do takiego zestawu.

Mój wymóg to taki żeby był dysk SSD, nie wiem dokładnie o co chodzi z "OC", jeśli chodzi o procek to "chyba" lepszy byłby i5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry zestaw tesel, ja zmienił bym jednak tego 1070 na MSI Gaming,Palit Jetstream lub Gainward Phoenix, najlepsze jeśli chodzi o stosunek temperatur do głośności pracy. Można też pomyśleć nad 6700 lub 6700K, sporo nowych gier zarzyna 4 wątki nawet na odblokowanym Skylake. Ktk93 ja kupowałbym jednak monitor do gier a nie korzystał z telewizora, napisz do jakich gier ma być, to dużo pomaga ;)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie zestawu, czy nie lepiej byłoby wziąć dysk SSD 128, dołożyć trochę i wziąć: RAM(https://www.morele.net/pamiec-g-skill-ripjaws-v-ddr4-2x8gb-3200mhz-cl15-f4-3200c15d-16gvk-852811/), Procek 7600K, i jeśli chodzi o płytę główna jak sprawdzałem wcześniej zestawy to przeważnie płyty były w granicach 600-800 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi