Skocz do zawartości
Krootki

Duża, ciężka przesyłka (Big Tower) - jak wysłać (Trójmiasto)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanko. Znalazłem kupca na mojego Big Towera (jeden z użytkowników Tweak'a ;) ) i w tym tygodniu mu wysyłam.

Jak najlepiej (jaka firma?) wysłać z Trójmiasta, tak, żeby było szybko, tanio i skutecznie? Wysyłał już ktoś takie duże rzeczy?

Aha, muszę sam zapakować czy na miejscu coś znajdą dla mnie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najtansza jest nasza "ukochana" "Poczta Polowa" Mi za przesylke tez duzą (pudelko 1m na 80 cm na 80 cm ) policzyli oczywiscie bez przelewu 18 zł (ale tu nie bylo kosztow pobrania, bo byla przedplata) a co do tego co jest najszybsze to z pewnosca jakis kurier typu Servisco-kiedys jak z ojczulkiem wysylalismy paczke okolo 200 kg doszla w przeciagu 48 godzin na odleglosc 400 km prawie. Ale kosztowalo to proporcionalnie do jakosci uslug, ile dokladnie nie wiem, ale obudowa z pewnoscia nie wazy nawet 10 kg choc moge sie mylic-sugeuje sie swoja AT przerobiona na ATX

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najtansza jest nasza "ukochana" "Poczta Polowa" Mi za przesylke tez duzą (pudelko 1m na 80 cm na 80 cm ) policzyli oczywiscie bez przelewu 18 zł (ale tu nie bylo kosztow pobrania, bo byla przedplata) a co do tego co jest najszybsze to z pewnosca jakis kurier typu Servisco-kiedys jak z ojczulkiem wysylalismy paczke okolo 200 kg doszla w przeciagu 48 godzin na odleglosc 400 km prawie. Ale kosztowalo to proporcionalnie do jakosci uslug, ile dokladnie nie wiem, ale obudowa z pewnoscia nie wazy nawet 10 kg choc moge sie mylic-sugeuje sie swoja AT przerobiona na ATX

Pozdro

Dostałem kiedyś do pracy komputer od kolegi, przez Stolicę.

Rozpakowałem, a tu szok, wgnieciony bok tak jakby ktoś na niej stanął.

Nie mówiąć, że na pudełku w kilku miejscach było napisane ostrożnie.

Mam nadzieję, że to był tylko sporadyczny przypadek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh ja ponad rok temu wysywalalem paczke. W paczce byl comodore 64 i caly osprzet i ta paka wazyla 11 kilo :D przesylalem ja oczywiscie Poczta Polska... za przesylke zaplacilem chyba ze 20zl... ale to nie na moj koszt...

P.S Jak dasz na paczce napis "UWAGA SZKLO" to sobie poczta doliczy pare zloty ale chyba beda uwazali na nia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdro

Dostałem kiedyś do pracy komputer od kolegi, przez Stolicę.

Rozpakowałem, a tu szok, wgnieciony bok tak jakby ktoś na niej stanął.

Nie mówiąć, że na pudełku w kilku miejscach było napisane ostrożnie.

Mam nadzieję, że to był tylko sporadyczny przypadek.

Nie jest jednak odosobniony, moja qmpela tez dostala komputer przez Stolice, tyle ze pozniej nie dalo sie bocznej sciaanki zamknac bez kombinowanie i odginania a wgniecenie bylo ....hmm na gorze obudowy z tylu, po 2 tygodniach musalem jej to wszytstko upchnac w nowa bude, na szczescie zaden sprzet nie ucierpial i wszystko dzial do dzis cymus od ponad 1,5 roku.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi