Emys Reevesii Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2017 Witam, Krótkie pytanie. Czy zmiana karty graficznej z GTX960 2GB na RX470 ma ekonomiczny i wydajnościowy sens ? Czy uzyskam dzięki takiej zmianie realne polepszenie jakości uwzględniając koszty ? Procesor to i5 2400 - czy on nie będzie ograniczał RX-a ? Gry, gdzie zależy mi na poprawie - Company of Heroes 2 / Battlefield 4 / Wiedźmin 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graczu_- Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2017 Witam, Krótkie pytanie. Czy zmiana karty graficznej z GTX960 2GB na RX470 ma ekonomiczny i wydajnościowy sens ? Czy uzyskam dzięki takiej zmianie realne polepszenie jakości uwzględniając koszty ? Procesor to i5 2400 - czy on nie będzie ograniczał RX-a ? Gry, gdzie zależy mi na poprawie - Company of Heroes 2 / Battlefield 4 / Wiedźmin 3. Cenowo dobrze chyba byś mógł kupić jakiegoś GTX 970 na gwarancji? Tutaj masz jakiś taki kalkulator by to sprawdzić, nie wiem na ile to wiarygodne jest: http://thebottlenecker.com/bottleneck-calculator/ Ale wygląda że przy GTX 970 masz 15% ograniczenie, to może jednak lepiej wybrać coś słabszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...