NiemacieK Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Pare dni temu kupilem herca 9100 i mam z nim dziwny problem. Karta dziala bez zarzutu w windzie (generalnie mozna robic wszystko: ogladanie filmow, surfowanie po necie i takie tam) problem sie zaczyna gdy chce odpalic jakakolwiek aplikacje 3D (jakiegokolwiek benchmarka czy dowolna gierke). Kombinowalem z roznymi ustawieniami w biosie, catalystami wlacznie z omegami i najnowszymi 3.5, przeinstalowywalem nawet system i dalej to samo. Mam nadzieje ze ktos spotkal sie z takim problemem i bedzie wiedzial co z tym zrobic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Jaki problem... :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 O kur.. jesli chodzi o ten problem co opisujesz to przej... :lol: lepiej wyzuc karte bo nic juz z niej :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 powiedz na czym polega ten problem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Sorki nie napisalem najwazniejszego bo letko sie spieszylem. Problem to pojawienie sie na ekranie pionowych paskow w roznych kolorach i zwis. Jedyna rzecz ktora moge wtedy zrobic to reset kompa. Paski pojawiaja sie w momencie przelaczania z trybu 2D do 3D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Jak dla mnie to masz walnieta pamiec.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polii Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Zasilacz. Założe się ze masz Codegena 300W. Zgadłem? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Tak, mam codegena 300W ale wczesniej nie bylo z nim najmniejszych problemow. Chodzil na nim TI4200 i 8500LE od Herculesa. Neon69 co do pamieci to jaka pamiec (ram czy pamiec na karcie) Twoim zdaniem jest walnieta?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Musialbys poszukac identycznego watka. Nawet Herc nie jest doskonaly jezeli chodzi o problematory 8500. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Tak, mam codegena 300W ale wczesniej nie bylo z nim najmniejszych problemow. Chodzil na nim TI4200 i 8500LE od Herculesa. Neon69 co do pamieci to jaka pamiec (ram czy pamiec na karcie) Twoim zdaniem jest walnieta?? Na karcie offkoz, bo jak napisales kiedy wchodzisz w aplikacje 3D (karta i pamieci zostaja obiciazone, zwieksza sie pobor mocy[i tu mozna tesh podejrzewac zasilacz], wydziela sie wiecej ciepła) to wyskakuje syf. Ja stawiam na pamieci (na karcie :wink: ) ale glowki uciac se nie dam. :wink: Zglos do reklamacji i tyle. :D Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 ja stawiam na zasilacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Wydaje mi sie ze jakby kostki pamieci byly walniete to karta wogole by nie chodzila. Poza tym to jest natychmiastowy zwis i paski pojawiaja odrazu. Co do zasilacza to chcialbym, zeby to byla jego wina, ale nie chce mi sie w to wiezyc, bo do tej pory nie mialem z nim najmniejszych problemow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 miałem DOKŁĄDNIE to samo.. zasilacz ;) a póki co zmniesz taktowanie rdzenia karty... przynajmniej pograc bedziesz mógł.. u mnie po zmniejszeniu na 210 chodziło wszystko spoko.. a po wymianie zasilacza chodzi tak jak w podpisie :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 zasilacz i nic innego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 bylo?? :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Macie racje to chyba zasilacz. Zrobilem tak jak KISIO i udalo mi sie odpalic 3Dmarka i jakies tam demka ale na demach ATI nadal sie wywala. Chyba pora zmienic zasilke :D . Dzieki wszystkim za pomoc :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 najlepsze do testów jest demko DOLPHIN... jak to Ci sie przez 15 minut nie wywali to znaczy że jest wszystko oki ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo23 Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 A ja twierdzę że pamięci na karcie są walnięte. Miałem podobny problem z tym że pionowe kolorowe paski pokazywały się w już podczas startu komputera. Oczywiście w grach było pełno artefaktów. Następnie odinstalowałem i zainstalowałem ponownie sterowniki i to był koniec karty. Udało mi się co prawda jeszcze odpalić ją kilka razy w biosie, ale w końcu umarła. Zabrałem więc kartę do kumpla aby się upewnić że problem dotyczy karty i u niego w komputerze już nie wstała. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarq Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Ja mam dokładnie to samo co diablo23: [sapphire9100 64MB z pudelka mint] Podczas startu kompa mam jakieś dziwne pionowe czasami kolorowe paski na całym ekranie ale tylko w rozdzielczości 640x480 - czyli od biosu do momentu pokazania się okna logowania (1024x768) a dodatkowo pamięć zmalała z 64 do 32 MB - tak pokazują wszystkie możliwe toolsy - to efekt nieudanego flashowania:(( Jednak karta działa w 3D i to prawie niezauważalnie wolniej niż z 64MB. :idea: Oczywiście 3Dmark01SE pkt jest okolo 3000 wczesniej bylo 9000. Niewiem ile karta tak wytrzyma ale żal mi narazie oddawać do serwisu bo to conajmniej 21 dni bez 3D... :( pozdro Yarq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Musialbys poszukac identycznego watka. Nawet Herc nie jest doskonaly jezeli chodzi o problematory 8500. Kaeres czemu piszesz te posty co nic nie wnosza ? zeby poczuc sie lepiej ze masz nv ? ganiward tez dal [gluteus maximus] z ti4200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 ale jemu sie robia pasy już przy starcie? bo to co u mnie było to nie jakies tam paski na ekranie i artefakty.. tylko czarny ekran.. wszystko wisi.. a na nim kilka kolorowych pionowych pasków.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 sory ze sie wtrace, czy u mnie tez to jest zasilacz, mam zalozony temat o tym http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=37555 mozecie odwiedzic ?? z gory dzieki za pomoc, ja juz nie mam pomyslow :( zasilacz to jakies rubikon 300W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Musialbys poszukac identycznego watka. Nawet Herc nie jest doskonaly jezeli chodzi o problematory 8500. Kaeres czemu piszesz te posty co nic nie wnosza ? zeby poczuc sie lepiej ze masz nv ? ganiward tez dal <font color="#FF0000">[ciach!]</font> z ti4200 Wnioslem wiecej niz Ty zwracajac mi uwage. Znajdzie ten watek to bedzie wiedzial co sie dzieje i jak zaradzic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Pamieci to nie sa napewno, bo i to sprawdzilem. Karta chodzi 100% stabilnie (gralem 3h w Splinter Cell) przy ustawieniach 210/285(podkrecone ze defaultowego 238mhz). Jak tylko podniose taktowanie rdzenia do poziomu defaultowego-zaraz problem wraca (karta zaraz po przejsciu do trybu 3D wywala sie pokazujac zasrane pionowe paski). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Acha i jeszcze jedno: jaki zasilacz proponujecie bo zastanawiam sie co kupic w okolicach 100zl? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowiczek Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Ja polecam MODECOM GT300 (ja dałem 130zł. ale przepłaciłem). Na swoim sprzecie spaliłem już codegena 300 i Deer 350 i jedynie Modecom wytrzymał kręcenie. Co prawda ze swojej grafy wyciągnąłem jedynie 290/260 ale myślę że to nie jest wina zasiłki tylko karty. POLECAM więc MODECOM GT300. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 A co powiecie o HUNT KEY? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 A co powiecie o HUNT KEY?podobno niezle, ale lepiej na Fortona zapolowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 No i sprawdzilem na sprawnym zasilaczu i grafa dziala bez najmniejszych zastrzezen. Puscilem ja na 285/285 i zero problemow. Niestety nie mialem czasu potestowac dokladniej, ale teraz mam pewnosc ze to byla zasilka. No i wracajac do zasilki to jak wypowiedzcie sie na temat HUNT KEY i MODECOM bo fortrona ciezko bedzie wylapac za 100zl a wiecej chwilowo nie bede mial. Chyba ze macie inne propozycje to chetnie poczytam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 na allegro sie pojawiaja co jakis czas dosc dobre fortony do 100zl. np teraz jest pare ciekawych. ;) opinie o tych zasilkach sa gdzies na forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...