Nowaczke Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2017 (edytowane) Witam Wszystkich serdecznie. :) Poszukuję nowego, porządnego zasilacza. Wymagania: - przynajmniej 400 W, - jakikolwiek certyfikat sprawności, - wersja BOX, nie jakieś OEM czy BULK, - cena do 150 zł, - wtyczka FDD, w ostateczności mogę dokupić jakąś przejściówkę, jeśli zasilacz będzie tego warty. Przeglądając polecane zestawy komputerowe, wpadł mi w oko zasilacz Aerocool KCAS 400W. https://www.morele.net/zasilacz-aerocool-kcas-400w-aerokcas-400-720333 Czy jest jakaś lepsza opcja w tym budżecie? Poszukuję jak najtańszego zasilacza, który spełnia te wymagania. Na razie jego przeznaczeniem będzie zasilanie starego komputera, więc nic wymagającego, ale chcę mieć pewność i zapas mocy na przyszłość. Z góry wielkie dzięki za wszelką pomoc. Pozdrawiam i życzę miłego dnia. Edit: Szukam nowego zasilacza, nie używanego. :) Edytowane 18 Marca 2017 przez Nowaczke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2017 (edytowane) Może być. Tu jest dosyć ciekawa opcja COOLERMASTER G550M Edytowane 18 Marca 2017 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2017 (edytowane) Pare zł. drozej masz modularny Thermaltake Smart SE 430W, tudziez Antec VP-PC 500W w okolicach 150 zł. @up Ciekawa opcja, tylko ciekawe skad oni wzieli ten zasilacz.. gwarancja 12 miesiecy, gdzie standardowo gwarancja producenta na ten zasilacz to 5 lat. Edit: A no tak - "zasilacz używany, może posiadać rysy,otarcia,obicia obudowy" Edytowane 18 Marca 2017 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2017 Pare zł. drozej masz modularny Thermaltake Smart SE 430W, tudziez Antec VP-PC 500W w okolicach 150 zł. @up Ciekawa opcja, tylko ciekawe skad oni wzieli ten zasilacz.. gwarancja 12 miesiecy, gdzie standardowo gwarancja producenta na ten zasilacz to 5 lat. Mają też wersje COOLERMASTER G750M i inne w tej samej kwocie, gdzie za nowego trza dać ok 400zł. 12 msc to nie jest mało, zazwyczaj jak pochodzi tyle to i pochodzi dłużej. To tylko opcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowaczke Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2017 Wielkie dzięki za wszystkie propozycje. :) Najbardziej cieszy mnie to, że nikt nie napisał, że ten Aerocool to szajs. Chyba jednak zdecyduję się na niego. Ten Cooler Master to ciekawa opcja, ale uparłem się na nowy zasilacz, taki kaprys. Niby te inne propozycje to tylko 40 zł dopłaty, ale procentowo to już sporo, jeśli chodzi o sprzęt za 140 zł, a wydaje mi się, że ten Aerocool i tak ma spory zapas mocy, jeśli nie planuje się wkładania do PC jakiejś karty graficznej z najwyższej półki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2017 (edytowane) Nie wiem skad wziales te 40zl, Tt Smart SE to 28zl doplaty a Antec 16zl i to z wysylka kurierem gratis. http://www.emag.pl/zasilacz-thermaltake-smart-se-430w-modular-spr-80-bronze-2xpeg-140mm-single-rail-sps-430mpcbeu/pd/D89PN2BBM/?utm_campaign=wszystkie&utm_content=14787716&utm_medium=Feed&utm_source=Ceneo.pl http://www.emag.pl/zasilacz-antec-vp-pc-500w-pl-863991-0-761345-06485-9/pd/DZF5PMBBM/ Edytowane 18 Marca 2017 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowaczke Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2017 Patrzyłem na ceny na Morelach, stąd te rozbieżności. Antec nie ma żadnego certyfikatu. Modularność Tt jest fajna, ale chyba wolę mieć 30 W mniej i 30 zł w kieszeni. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...