Skocz do zawartości
Basior122

Problem z dyskiem Baraka 80 Gb

Rekomendowane odpowiedzi

Problem polega na tym, że wskakuje brak spójności dysku. Kiedyś mi to wyskakiwało a potem niebieski ekran i zrzucanie pamieci czy coś takiego. Potem był tylko format dysku i usunięcie partycji... Teraz znów zawis mi komp a potem nie chciał sie uruchomić. Włączyłem konsole odzyskiwania XP ... chkdsk i spox. Ale wtedy też tak robiłem aż w końcu padł jak wyżej pisałem ale wtedy był też wirus. Teraz sprawdzam i nic czego to może być wina? Może bady na dysku i jeżeli tak to czy opłaca się go wieź do serwisu. Z góry THX!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli masz gwarancje na ten dysk, powinienes go oddac do serwisu. Jezeli rzeczywiscie jest z nim cos nie tak - wymienia ci na nowy.

W przeciswnym przypadku mozesz tez uzyc programu o ktorym pisalem tutaj:

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=36290

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam takie pytanie czy ten program usuwa dane z dysku? bo to dlamnie b. wazne zeby nic nie zsotalo usuniete czy tez uszkodzone.

Chyba nie usuwa danych, ale nie moge tego zagwarantowac, bo zapuszczalem go na czystym dysku... Poza tym jesli rzeczywiscie masz bady, to niektore dane moga nie nadawac sie do odczytu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tz mi ostatnio dysk się zle zachowuje, cos brzeczy, przycina, podczas instalacji w2k3 się zacioł wielokrotnie, moge tylko wxp zainstalowac :(

grzeje sie i wydajnosc spadła ;/

B IV 7200 obr shit... nawet jej z budy nie wyjmuje a takie cyrki odstawia ;)

i nie wiem czy tego programu uzyc bo mam 20 gb waznych danych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz sprobowac podlaczyc inny dysk i przegrac te "wazne" dane.

Program napewno bedzie dzialal sprawniej na czystym dysku, a poza tym chodzi pod Windows, wiec... dysk ktory bedziesz probowal naprawic, nie powinien byc dyskiem systemowym (tak mysle).

Wiec tak czy siak, dobrze byloby podlaczyc HDD gdzies indziej.

Pozdro...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...