kulfoniasty Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 mam procka Celerona 900, i magistrale ustawiona zworkami na 100 MHz, w BIOSIE podciagnalem do 129 MHz. Teraz chcialbym sie dowiedziec czy mi sie nic nie sfajczy jak walne magistrale zworkami na 133MHz. Z gory dzieki za odp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 jezeli spoko idzie na 129 to nie ma prawa sie sfajczyc na 133 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Celeron bez drastycznego podnoszenia Vcore wogóle nie ma prawa się sfajczyć :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfoniasty Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 no i przetestowalem, ale mialem pewna ciekawa sytuacje. Otoz, usuwam zworki, jak w instrukcji plyty no i komputerek startuje. To ja z pragnieniem na wiecej wlaze do biousu, a tam mozliwosc do podciagniecia do 166 MHz. No to na co czekac. Daje zapisz. i restart. No i ZONK. nie wlaczyl sie monitor, ale komputer wydawal sie startowac, bo np. CD-ROM sprawdzal i cos tam HDD mieszal. HAVE YOU ANY IDEA ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Tak, że nie ma bata, żeby ten celeron poszedł na 166. No, może na chłodzeniu Berkuta... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfoniasty Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 czyli sie nie podkreci, zostawie go na 133 i potestuje stabilnosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfoniasty Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 no to teraz kolejny Warning jak to BIOS ujał. wywalilem zworki i FSB 133 MHz. NO i wszystko pieknie, ale Wyskakuje warning ze CPU has changed i ze mam zapisac to w biosie i nie zapomniec zapisac zmian. HELP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...