arak Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Witam. Posiadam dysk twardy o pojemności 250 GB. W momencie instalacji systemu podzielony został na 3 partycje: 40 GB(z systemem) i dwie pozostałe po ok 100 GB. Po dłuższym użytkowaniu idzie zauważyć że na partycji systemowej nie ma już za dużo miejsca i idzie to odczuć na szybkości działania. Wszystko co było do usunięcia z niej już to zrobiłem. Czy jest możliwość powiększenia jej :gigabajtowo",np przydzielając jej miejsce z jednej z dwóch pozostałych partycji,ponieważ obie są wykorzystanie mniej więcej w połowie. Dzięki wielkie z góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a602820922 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Można ale proces może trwać nawet kilka godzin. Użyj na przykład AMOEI Partition. Sent from my SM-N920F using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Przy takiej operacji zawsze należy zrobić kopię ważnych danych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyklonDX Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Ja bardziej bym zalecil pobranie i zrobienie to poprzez gprted live usb/cd etc. Jest za darmo, wiele osob w swiecie datacenters uzywa go jak trzeba. Ja osobiscie sam nigdy nie mialem popsutej partycji po nim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Ty niestety się bardzo dobrze znasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maker3 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Jak już zmniejszysz drugą partycję z lewej strony jakimś zewnętrznym narzędziem. To systemową polecam poszerzyć bez pośrednio w ustawieniach Windowsa (Narzędzia administracyjne-zarzadzanie dyskami). Gpartedem bałbym się operować na partycji systemowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arak Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Dzięki "maker3" Właśnie tak zrobiłem. Zyskałem odpowiednią ilość GB. Jak teraz mogę to wolne miejsce przenieść do partycji systemowej? Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...