barat Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2017 Bluray to też spoko ... tyle tylko, ze kopia na ACD może być przyrostowa :) Mimo wszystko - jakakolwiek kopia - idealnie nie w Twoim mieszkaniu jeśli to ważne dane (dla nie na przykład ważne są wszystkie zdjęcia - wspomnień nie da się tak łatwo odtworzyć, a wszystkich też nie ma co drukować do albumu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2017 Mam nadzieję że nie jesteście zmęczeni tematem, bo mam ochotę jeszcze go pociągnąć. Zrezygnowałem z MX300 głównie przez to że jakoś nie mogę strawić że kupuję budżetowy dysk na TLC za 1300zł. Wiadomo, pojemność i GB/zł jak na SSD jest świetna ale coś mnie tu cały czas gryzie. Mam nową koncepcję i oceńcie czy dobra czy beznadziejna. Mój obecny setup 2x256GB 850 Pro 3TB Toshiba HDD 1TB Seagate HDD Pójdzie może za jakieś 1200zł. Budżet to 1200zł więc mam 2400zł zamienić na 1TB NVMe typu m8pe (OS/kilka gier) - 1750zł WD Red 4TB na dane - 650zł wychodzi 2400zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2017 Już Ci pisałem, że ten 1TB Nvme będzie chodził w twoim M.2 jak twoje 2x256GB 850 Pro w RAID 0. Wiem, że Cię korci M.2, ale bez 32Gb/s w M.2 to szkoda inwestycji. No chyba, że za niedługo planujesz zmienić platformę i sobie przełożysz tego 1TB NVMe typu m8pe. W AMD Ryzen jest fajnie, bo M.2 32gb/s jest podpięte pod CPU. W końcu CPU ma 20 linii, więc starcza dla GPU i M.2. Co do sprzedaży to nad sprzedażą HDD mocno bym się zastanowił. Za swoje HDD weźmiesz naprawdę mało w stosunku do ceny zakupu. Używki HDD 1TB to 100zł, 3TB to 200-250zł. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2017 (edytowane) Planuję zmienić ale czy niedługo czy za rok to zależy od tego co wyjdzie. Na razie siedzę na 4790K,może nie najszybszy ale bynajmniej mi się nie spieszy żeby kupić coś już. Poczekam na nowe HEDT od Intela, HEDT od AMD, Coffee Lake a może nawet na Zen+. Jak zwykle dzięki za twoje 3 grosze. Edytowane 30 Maja 2017 przez Novice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2017 Co myślicie o 850 Pro,używany,przepracowane 180 dni, za 750zł ? Dostałbym pełną gwarancję tak jak pierwszy właściciel bo sklep zgodził się zmienić dane nabywcy na fakturze. Miałbym 1TB SSD w Samsungach 850 Pro (512 RAID + 512) i chyba w końcu byłbym zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...