xVomar Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2017 Coś mi blokuje power limit karty: http://scr.hu/8x0m/8inyc. Nie wiem co, czasem wraca do normalności (power na poziomie 90 paru %), natomiast chwilę później wraca do poziomu tych nieszczęsnych 60%. Jakiś pomysł co może być nie tak? Spróbuj najpierw zaktualizować sterownik do Version: 382.53 WHQL 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryman Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2017 Mam problem z kopaniem na GTX 1080 ti, wszystko ustawione według opisu i bardzo wolno zdobywam LBRY, około 1 na dzień. Jaki może być tego powód? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2017 Mam problem z kopaniem na GTX 1080 ti, wszystko ustawione według opisu i bardzo wolno zdobywam LBRY, około 1 na dzień. Jaki może być tego powód? Daj screena stąd https://lbry.suprnova.cc/index.php?page=account&action=earnings Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piasku12 Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2017 Wszystko działa jak należy, dołączajcie na https://lbry.io/get?r=LZj9l od 14.08 podobno ma się coś ruszyć. Jak na razie mówi się o 100 LBC na start. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryman Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2017 Mam problem z kopaniem na GTX 1080 ti, wszystko ustawione według opisu i bardzo wolno zdobywam LBRY, około 1 na dzień. Jaki może być tego powód? Daj screena stąd https://lbry.suprnova.cc/index.php?page=account&action=earnings kilka godzin kopania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2017 kilka godzin kopania Powinieneś mieć około 0.5094875LBC na h ze screena wynika że masz 0.45 więc wszystko wygląda ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryman Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2017 ok dzięki, sprawdzę po kilku dniach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specdriver Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2017 ok dzięki, sprawdzę po kilku dniachUstaw tak jak poniżej. Core +100 mem -500 Power Limit 70% Będziesz miał mniejszy pobór i temperaturę przy tej samej wydajności 470-480 mh/s. Poza tym wszystko w porządku wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryman Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2017 teraz mam core +130 mem -502 i PW 80% FAN auto, cały zestaw pobiera 270W jutro potestuję z twoimi ustawieniami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specdriver Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2017 teraz mam core +130 mem -502 i PW 80% FAN auto, cały zestaw pobiera 270W jutro potestuję z twoimi ustawieniami Jak temperatury? Jeśli masz tanio prąd lub za free to możesz tak zostawić jeśli temperatury nie przekraczają 70c. Jeśli jest inaczej to zejdź trochę z core clock i PL a będzie lepsza wydajność na W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryman Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2017 (edytowane) temperatura jest poniżej 70C, za prąd wychodzi 3,3 na dobę za cały zestaw, obniżyłem taktowanie do +100 bo program mi się wysypał z liczeniem teraz mam mniej o 10W i 12 MHS Edytowane 19 Czerwca 2017 przez kryman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brisku Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2017 (edytowane) Wszystko działa jak należy, dołączajcie na https://lbry.io/get?r=LZj9l od 14.08 podobno ma się coś ruszyć. Jak na razie mówi się o 100 LBC na start. Podałem mail i co dalej? Jak dostać te 100 LBC? Edytowane 20 Czerwca 2017 przez Brisku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2017 (edytowane) Podałem mail i co dalej? Jak dostać te 100 LBC? Jeśli zarejestrujesz się z jego reflinku to on dostanie 5 LBRY jak platforma ruszy. A nie jakieś 100 xD Edytowane 20 Czerwca 2017 przez xVomar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreg Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2017 Jeśli zarejestrujesz się z jego reflinku to on dostanie 5 LBRY jak platforma ruszy. A nie jakieś 100 xD Vomar, orientujesz się może czy jest możliwa taka opcja: dual mining na kartach nvidii i amd w jednym kompie i takie ustawienie kopania, że jedna waluta liczy się na kartach amd, druga na nvidii? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2017 Vomar, orientujesz się może czy jest możliwa taka opcja: dual mining na kartach nvidii i amd w jednym kompie i takie ustawienie kopania, że jedna waluta liczy się na kartach amd, druga na nvidii? Dwa programy i w obu ustawienie z której karty ma kopać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreg Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2017 Dwa programy i w obu ustawienie z której karty ma kopać Dzięki. Nie da się tego zrobić Claymorem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onest Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2017 Czy na GTX 650 te wyniki nie są za słabe? Może mam coś źle ustawione? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rychu147 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2017 Witam , nie wiem czy dobrze zrobiłem konto poprzez sią , ściągnąłem program sia synchronizował się z pół dnia ... Potem dałem wallet nowe konto , wszystko Ładnie pięknie tylko że za każdym razem pokazuje inny numer konta . 1050 ti 14,4 eth + 144 sia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2017 Dzięki. Nie da się tego zrobić Claymorem? Możliwe że się da, nie próbowałem Czy na GTX 650 te wyniki nie są za słabe? Może mam coś źle ustawione? Ta karta jest słaba i tylko tyle wyciągnie. Witam , nie wiem czy dobrze zrobiłem konto poprzez sią , ściągnąłem program sia synchronizował się z pół dnia ... Potem dałem wallet nowe konto , wszystko Ładnie pięknie tylko że za każdym razem pokazuje inny numer konta . 1050 ti 14,4 eth + 144 sia. Nie chcesz kopać LBRY? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rychu147 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2017 Nie chcesz kopać LBRY?Z kalkulatora wychodzi mi eth + sia 79 $ dolarów na czysto a Lbry gdzieś 47 $ według kalkulatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistr2u Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2017 (edytowane) 6 LBRY / 24h to poprawny wynik dla gtx1070? Edytowane 20 Czerwca 2017 przez mistr2u Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryman Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2017 Chciałbym kupić drugą identyczną kartę Asus Strix OC 1080ti, żeby kopać na dwie. Czy potrzebuję do tego mostek SLI? Czy można przyjąć że prędkość wydobycia wzrośnie dwukrotnie do tj. 2 x 475 MHs i pobór prądu będzie stosunkowo niższy tj. 260W(zestaw z jedną kartą) + 205W(dodatkowa karta)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreg Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2017 Chciałbym kupić drugą identyczną kartę Asus Strix OC 1080ti, żeby kopać na dwie. Czy potrzebuję do tego mostek SLI? Czy można przyjąć że prędkość wydobycia wzrośnie dwukrotnie do tj. 2 x 475 MHs i pobór prądu będzie stosunkowo niższy tj. 260W(zestaw z jedną kartą) + 205W(dodatkowa karta)? Nie potrzebujesz mostka. Prędkość wzrośnie ok 2x (u mnie na 1070 i 1080 wydobycie się sumuje); nie sprawdzałem jeszcze poboru prądu (miernik w drodze). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rychu147 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2017 Ok trochę zmieniłem konfigurację 1050 Ti dcri 50 eth 13.9 sia 231-232 Mh/s daje ponad 3$ dolary więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fosgen Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2017 Witam.Jak w prosty sposób sprawdzić ile już wykopałem w kopalni ? Zastosowałem się oczywiście do poradnika z pierwszej strony nie mniej chciałem dokładnie dopytać o ustawienia konta a dokładnie o Account details i niżej Cash Out czy w tej ostatniej coś ustawiam ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brisku Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2017 (edytowane) Masz to w My Account>earnings. Edytowane 20 Czerwca 2017 przez Brisku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brisku Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2017 2. Nie potrzeba podkręcać zegara pamięci na karcie graficznej, najlepiej zmniejszyć go na maxa bo przy wydobywaniu jest on kompletnie zbędny, liczy się tylko zegar rdzenia. Przy kopaniu eth + sia daje całkiem sporo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2017 Przy kopaniu eth + sia daje całkiem sporo. Jeśli jeszcze nie zauważyłeś jest to poradnik dla nVidii, a konkretnie dla algorytmu LBRY i programu ccminer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brisku Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2017 Kilka osób pisało że kopie eth+sia, więc piszę to jako wskazówkę. Na Nvidii też daje to sporo przy kopaniu LBRY, jeśli zaznaczymy opcje "Optymalizuj pod kątem wydajności obliczeniowej" w panelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rychu147 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2017 (edytowane) Jeśli jeszcze nie zauważyłeś jest to poradnik dla nVidii, a konkretnie dla algorytmu LBRY i programu ccminer. No tak z tego co widzę najlepiej sobie radzą z tym 1080 Ti, 1080 reszta raczej jest lepsza w innych obliczeniach. Edytowane 20 Czerwca 2017 przez Rychu147 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...