mex7 Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2017 Witam, Zamierzam kupić od kolegi poniższy sprzęt oraz dodać do niego swoją kartę graficzną oraz dysk. Pytanie czy to wystarczy do streamowania na tą chwilę, potem zamierzam myśleć o lepszym sprzęcie dopiero. Czy jako tymczasowe rozwiązanie taki sprzęt jako tako wystarczy? Asus P7P55 LX Intel Core i5 760 2 x Corsair Vengeance DDR3 4 GB 1600 Mhz 2 x GoodRam DDR3 4 GB 1333 Mhz Cooler Master Elite 2008 Thermaltake Litepower Black 500 W LG GH22NS40 + moja karta gforce 8600 GT (wiem ze troche lipna stara karta, ale nie zamierzam na razie streamować gier z wysokimi wymaganiami, więc liczę na to, że to wystarczy). Upload 5mbs Komputer już u siebie podłączałem, ale napotkaliśmy się na problem włączeniem się monitora. Z tego co wyczytałem to moja karta nie ma konieczności podłączenia do zasilania, (na swoim komputerze wszystko było cacy bez podłączania) ale tutaj coś nie gra. Dziś zamierzam poruszać kartą graficzną może coś nie dochodziło ew. kupić jakiś kabel żeby podłączyć ją jednak do zasilania ( o ile jest to możliwe). Proszę o informacje, z góry dziękuję :). Pozdrawiam, Mex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertsup Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2017 zapomnij raz ze do steamowania to trzeba miec i7 dwa lacze internetowe za slabe na to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mex7 Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2017 Nie no nie strasz mnie, że może być aż tak źle :p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertsup Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2017 youtube dla 720p podaje lacze 4mbs ale musisz pamietac ze to co steamujesz tez lacza uzywa do tego antywirus firewall i co tam jeszcze w pamieci siedzi to juz lepiej byloby kupic w amso jakiegos della t3600/5600 i mu grafike dolozyc do tego karta graficzna zgodna jest tylko z dx10 jak dobrze pamietam w kazdym badz razie sam wymienialem 9600gt tylko dlatego ze nie bylo dx11 http://amso.pl/product-pol-32139-DELL-T3600-SixCore-E5-1650-16GB-256SSD-DVD-QUADRO-WIN10.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slazer Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2017 (edytowane) Mogę z ciekawości zapytać za ile kupujesz ten sprzęt? Znajomy streamował na i3, więc do amatorskiego streamingu powinno wystarczyć (720p w niższym bitrate). Najlepiej jakbyś napisał co chcesz streamować. Edytowane 13 Lipca 2017 przez Slazer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mex7 Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2017 za 400 zl bez karty i dysku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eNeSik Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2017 (edytowane) Na poczatek sie nada - widze, ze Twoja karta obsluguje NVENC (a to najwazniejsze, bo kodowanie obrazu na CPU zabiloby go :D ) - do tego upload max 3500kbps, rozdzialka 720p, 30fps i szalu nie bedzie, ale tez nie bedzie tragedii Pamietaj tez, ze im bardziej dynamiczne (ruch) gry bedziesz streamowal, tym jakosc bedzie gorsza (podniesienie bitrate, rozdzialki czy zmiana kodeka jedynie pomaga, ale przy Twoim sprzecie, 2 ostatnie odpadaja) @edit Chyba jednak Twoja karta nie obsluguje NVENC wiec moze byc problem - H.264 zajedzie Ci procka (jedynie NAPRAWDE malo wymagajace gry beda jakos dzialaly), QuickSync Twoj proc. (zintegrowana grafa) chyba obsluguje i to moze byc ratunek. Uzyc go jako kodeka w zastepstwie dla NVENC czy H.264 Pamietaj jednak, ze z tego, co wiem - zintegrowana karta graf. powinna byc wlaczona w BIOSie (nie musisz jej uzywac, tylko wlacz) Edytowane 14 Lipca 2017 przez eNeSik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slazer Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2017 (edytowane) Grafa zintegrowana automatycznie się wyłącza. Ten PC do streamowania jakiegoś lola czy czegoś takiego powinien wystarczyć, ale rozejrzałbym się za inną kartą graficzną. Edytowane 14 Lipca 2017 przez Slazer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...