Noragiri Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2017 (edytowane) Link do zestawu. (Dosłownie już wszystko) Link do zestawu Nie obchodzi mnie głośność zestawu. Co sądzicie o podzespołach? Procesor : R7 1700. Będę go kręcił dlatego chłodzenie Noctua NH-D15. Jeżeli sądzicie że jakieś inne chłodzenie będzie lepsze to napiszcie. Nie chce AIO ani custom wodnego. Karta graficzna :GTX 1080. Jeżeli uważacie że któryś inny jest lepszy od wybranego to zargumentujcie. RAM oraz MOBO: Chcę aby ram był 3200MHz. Jeżeli trzeba to można zamienić płytę lub ramy na inną. Preferuję zmianę ram niż MOBO. Dyski:Chyba nic lepszego nie znajdę od tego Samsunga jeżeli chodzi o SSD. Natomiast HDD jedynie nie chce Toshiby. Okey. To chyba zamyka moją "listę życzeń". Zastosowanie :Gry - Raczej rzadko tytuły. Zazwyczaj gram w gry MMORPG (Black Desert, Tera, B&S), League of legends. Streaming - Kodowanie x264. Programowanie. Obróbka wideo i grafiki. Ryzen 7 1700 lepiej sobie radzi w graniu i kodowaniu na stream niż i7 7700k. Platformę będę chciał w przyszłości upgrad'ować dlatego odpada aktualnie Intel. #NadziejaŻeAm4NieBędzieJednorazówką Edit #1. Zestaw będzie zamawiany na 25 września czyli pewnie tydzień wcześniej w wtorek lub środę. Edit #2. Zmieniony zasilacz z VS650 na CS650. Edit #3. Dodane zastosowanie komputera. Edit #4. Zmieniona pasta. Edytowane 6 Września 2017 przez Noragiri Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2017 nie nacieszysz sie monitorem 144hz na tej platformie, pieniadze wyrzucone w bloto. Druga sprawa po co ci takie drogie peryferia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2017 (edytowane) widzę że żydzisz na zasilaczu :zonk: i czy na pewno miała być ta pasta :ploom: niby 10 koła ale jakoś śmierdzi kupą Edytowane 6 Września 2017 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2017 (edytowane) jezeli to ma byc pc do gier to konfiguracja jak z d u p y Edytowane 6 Września 2017 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noragiri Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2017 @tesel Dzięki za uwagę z zasilaczem. Pomyliłem się i zamiast CS650 dałem VS650. Pastę wziąłem "grizzly" bo słyszałem że jest dobra ale po szukaniu na morele nie wiedziałem dokładnie która to jest. Zasilacz jakiś lepszy od CS650 brać? I którą pastę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2017 Dysk wybierz ten, super cichy (producent podaje 20/21db) w niezłej cenie, https://www.morele.net/dysk-serwerowy-seagate-ironwolf-2tb-6gb-s-sata-st2000vn004-1042385/ Po drugie, Ryzen będzie ograniczał GTX 1080 w 1080p/144Hz. Poczekaj na 8700K (najlepsza opcja), lub bierz 7700K/5775c. Jeśli nie będziesz używał nvme ssd a zależy ci na niskich temperaturach i ciszy to Z97+5775c jest dobrą opcją,chociaż droższą niż Z270+7700K. Procesory 5775c są droższe o jakieś 200zł,nowe płyty Z97 drogie bo już wyleciały z magazynów, dobry DDR3 też wcale nie kosztuje mało. Z270 i 7700K zlożysz 200-300zł taniej ale potrafią być gorące. Powiem ci że moj 5775c nawet przy testowaniu IBT na maximum @1.4v jest daleko od TJmax na D15S. Jeśli chcesz obstawać przy Ryzenie, co tak jak powiedziałem nie jest polecaną opcją do 1080p/144Hz, to wybierz lepszą płytę główną do OC. Musisz zasięgnąć opnii uzykowaników X370, kiedyś polecana była asus x370 prime bo jest bardzo solidnie wykonana jak na cenę, ale nie wiem czy nie boryka się dalej z tymi samymi problemami co jeszcze kiedyś. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2017 grizli Kryonaut albo gelid gc extreme Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noragiri Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2017 @Tomason13 Komputer do streamowania i zabawy w wszystkim. "Drogie" peryferia : -Słuchawki Steelseries - Używałem przez półtora roku Siberia v3 ale się popsuły. Przerzuciłem się później na G430 ale były strasznie niewygodne. Plus potrzebuje aby był to 1xJack 3.5mm. -Klawiatura - wymagania :MX Cherry Brown, Podświetlenie punktowe, Blok numeryczny. -Mysz - Lubie wysokie DPI + Ten sam program do zarządzania co klawiatura. @tesel Grizzly może leżeć w tubce? https://www.morele.net/thermal-grizzly-pasta-termoprzewodzaca-kryonaut-5-55g-1-5-ml-tg-k-015-r-747405/ Bo mniejsza jest aktualnie niedostępna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2017 jak zamknięta to czemu nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noragiri Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2017 Czyli wezmę większą i będzie na później. @Novice Barracuda w porównaniu do IronWolf na szybsze prędkości. To akurat będzie dla mnie ważniejsze niż głośność. A AMD vs Intel w moim przypadku jest wyjaśniony już w wątku głównym. Moim celem w OC będzie 3.7-3.8GHz co jest łatwo osiągalne na płycie z tej płycie. Zgaduje że trzeba ramy zmienić chociaż nie mam pewności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willis Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2017 pamięci pod ryzena sprawdzone: G.Skill Flare X, idą podobno na 3200 a co do procka to wg mnie ryzen będzie ok. Myślę że 8700k będzie miał problemy z wysokimi temp a czemu uważacie że w 1080/144 się nie sprawdzi? zbyt mała rozdzielczość? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...