novarek Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2017 Cześć, kupiłem pendrive ADATA S102 Pro 64GB. Niestety, kiedy próbowałem zapisać na niego cokolwiek, to przy małych plikach zwyczajnie się zacinał. Jakiś "cokolwiek.xml" - 10kB, zatrzymuje się na minutę. Duże pliki zapisuje z prędkością 50MB/s, przy małych spada czasem do ZERA , albo kilkudziesięciu - kilkuset bajtów/s, a kopiowanie właściwie stoi. Podobnie przy odczycie. Dodam, że to druga sztuka tego modelu, i zachowuje się identycznie.Czym mam go przetestować, czy jest to normalne zachowanie? Czy to podstawa do reklamacji? Załączam screeny z problemów przy kopiowaniu i zapisie, plus CrystalDiskMark. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2017 Jaka platforma - AMD czy Intel ? USB 2.0 czy 3.0 / 3.1 ? A co do kopiowania małych / bardzo małych plików , to niestety tak jest - klasyczne HDD i pendrive na tym mocno cierpią . Zrób też test w ATTO Disk Benchamark , ma opcję testowania małymi plikami , wtedy będzie widać jakie ma osiągi twój pendrive na poszczególnych wielkośiach plików . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2017 A było kupić Sandisk Extreme i nie było by problemu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novarek Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2017 (edytowane) Platforma Intel, USB 3.0. Chipset B85. Na H87 i dwóch laptopach działał tak samo. Wygląda to tak:Jak mówiłem, przy małych plikach leży, tylko nie wiem czy to podstawa żeby reklamować, cokolwiek działać. Moim zdaniem taki pendrive to złom. Nie mogę nawet kilku-kilobajtowych plików prosto z niego otwierać, bo się zacina.EDIT:Widok tego, jak pięknie się niekiedy zacina: Rozmiar pliku na którym się zaciął to oczywiście~4kB: Edytowane 23 Października 2017 przez novarek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 Jeśli nie minęło 14 dni, a kupiłeś w sieci to oddajesz. Radzę wymienić na https://www.morele.net/pendrive-sandisk-extreme-go-64gb-sdcz800-064g-g46-1131392/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novarek Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2017 Dostałem zwrot pieniędzy. Teraz pozostaje mi się zastanawiać czy to taki gniot, ze aż 2 sztuki pod rząd były felerne, czy oddali żebym się odczepił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...