Pietiapk1 Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2017 Hej! Mam w zamyśle sprawić sobie prezent na Mikołajki w postaci nowego komputera stacjonarnego, po 10 latach korzystania z laptopa. Chcę w końcu odpalić starcrafta 2 na najlepszych ustawieniach graficznych. Nie przewiduję raczej w granie w nic więcej. Komputer ma służyć do zwykłej codziennej pracy biurowej i przeglądania neta. Wymagania to dysk ssd, szybkość działania i cichutka praca. Cena z monitorem 22 lub 23 chciałem zamknąć się w 4 tysiącach z systemem. Może znajdzie się ktoś kto pomoże mi złożyć taki zestaw? Pozdrawiam Piotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2017 (edytowane) Moja propozycja ( w/g mnie -w miarę- "optymalna" ) za 4202 zł , jednak z samym SSD 240 GB : https://imgur.com/a/cVS9d www.esc.pl Jeżeli zamierzasz grać tylko w w/w grę, wystarczy słabsza karta graficzna, spokojnie ... np: można zejść do GTX 1050 2 GB lub nawet : http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=53023 + wrzucić HDD 1 TB, wyjdzie ~ 4020 ... Edytowane 3 Listopada 2017 przez Phill76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pablo27 Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2017 Na moje oko dobry zestaw. Wybór karty kierował bym tym, czy tylko chcesz Grać w Starcrafta, czy również jakieś inne gry? Jak tylko Starcraft 1030, czy1050 2gb wystarczy w zupełności. Jak w inne gry, to 1050Ti 4gb będzie lepszym rozwiązaniem. Dysk HDD WD Blue 1TB na dane zawsze można dokupić. Monitor do pracy bardziej bym wybrał w rozmiarze około 24``cale niż 22. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2017 system to jednak w wersji box bym brał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietiapk1 Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2017 (edytowane) Dzięki za odpowiedzi. Znajomy z Wykop.pl zaproponował mi taki zestaw https://www.morele.net/inventory/info/z0lJnE/ Ja z kolei celowałem najpierw w coś takiego: https://www.x-kom.pl/p/365184-desktop-x-kom-tesla-gs-500-i5-7400-gtx1060-8gb-128gb1tb-wx.html co myślicie? Edytowane 3 Listopada 2017 przez Pietiapk1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2017 (edytowane) Myślę to co napisałem wyżej , nowsza podstawka wyższy zegar , nowa i3 to jak stara i5 do tego wyższe takty CPU/ramu , do 1 starej gry potrzeba Ci GTX1060 ? Ja bym zbalansował te wymogi , dysk SSD lepszy jest na kościach MLC/MLC 3D... Edytowane 4 Listopada 2017 przez Phill76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pablo27 Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2017 (edytowane) Zestaw od Phila ma procesor i3-8350K 4,0Ghz który ma cztery rdzenie i możliwość podkręcania. Karta przeciętna, ale za to ssd 240gb ma na mlc. Ten od Twojego znajomego ma najmocniejszą kartę graficzną 1060 6gb, ale ssd128gb na tlc. Procesor i3-7100 ma dwa rdzenie taktowane 3,9Ghz. Drugi zestaw ma procesor i5-7400 z czterema rdzeniami z taktowaniem 3,0-3,5Ghz i karte 1060 3gb która też Ci wystarczy i ssd128gb na tlc. Generacja procesora to pierwsza z czterech cyfr. Ósma jest najnowsza, ale na razie działa tylko z płytami Z370 pod procesory do podkręcania. Koszt samej płyty to +500zł. Tańsze płyty pod procesory ósmej generacji bez dopisku k mają pojawić się w sklepach dopiero na początku przyszłego roku. Edytowane 4 Listopada 2017 przez pablo27 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...