Digichaos Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2017 Koledzy Witam. Przejde odrazu do rzeczy - komputer po gwarancji ma 3 lata + - Monitor mam WQHD 144hz 1ms, Zastosowanie: Uzytek domowy (GRY) + Programowanie Obecny config: CPU:4690k@4.5Ghz 1.19V - mozna go pogonic na 200 wiecej ale nie chcialem bo przy 1.19v temp nie przekraczaly mi 60 stopni GPU:Gigabyte z97x Gaming 5 Ram: Tutaj mam kombinacje 2x4gb Team Group Extreme 2400 + 2x4gb G.Skill Trident X lacznie 4x4=16GB GPU: Asus Strix 980ti chodzi na 1450mhz na rdzeniu i 8000 na pamieciach oczywiscie wymenialem paste na dobra i temp mam do 75 stopni max SSD: Crucial MX 100 256GB - systemowy + 2TB HDD Hitachi PSU: Be Quiet Pure Power L8 530W (czasem sie zastanwiam czy nie jest troszke zaslaby czy to umnie w glowie) Karte muzyczna uzywam zewnetrzna na USB Prodigy Cube Black - wiec w przypadku nowej platformy karta dzwiekowa mnie zupelnie nie interesuje gdyz ta jest swietna System: Windows 10 Pro Uwagi:Niechce sie obudzic z reka w nocniku i wiem ze teraz moje cpu+mobo+ram mozna sprzedac + - 1200-1300zl, z drugiej strony ceny ramu teraz sa chore i siedziec bez kompa i czekac tez bez sensu Podzielcie sie prosze waszymi pomyslami sugestiami - bede bardzo wdzieczny 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2017 (edytowane) Ram raczej nie stanieje. W przyszłym roku będą nowe chipsety intela ( w połowie roku) https://www.purepc.pl/procesory/intel_z390_i_8rdzeniowe_cpu_w_mainstreamie_juz_w_2018_roku https://www.purepc.pl/plyty_glowne/namierzono_pierwsza_plyte_glowna_z_chipsetem_intel_z390 i będzie ryzen "2" , nowe karty nvidii Edytowane 21 Listopada 2017 przez Dart9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crescendo1 Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2017 (edytowane) Może wystawić teraz na sprzedaż CPU+GPU+Mobe+RAM (DDR3 i tak już nie wykorzystasz z nowymi prockami) i zostawić resztę. Przeżyć pół roku na jakimś tymczasowym używanym laptopie który przez te 6 miesięcy nie straci w ogóle na wartości. Do grania kupić konsole, dobra okazja by pecetowiec mógł ograć niedostępne exclusive'y. A najpóźniej w połowie przyszłego roku gdy już będzie po wszystkich najważniejszych premierach złożyć zestaw na najnowszych częściach. Ja podobnie zrobiłem sprzedając w czerwcu GPU za 1200 gdy chodziły po chorych cenach, za 600 kupiłem ps4 i niedawno porównywalną kartę za drugie 600 więc tak jakby mam konsole za free :D Edytowane 21 Listopada 2017 przez Crescendo1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2017 Ew. można wstawić i7 5775C ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2017 5775c? Nie za te pieniądze co pojawiają się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2017 (edytowane) Popatrz co będzie po sklepach na black friday, może wyskoczy coś ciekawego w fajnej cenie chociaż cudów bym się nie spodziewał, żaden sklep nie wrzuci raczej coffee lake'ów na promocję. 5775C doby pomysł bo uciągnie spokojnie kartę klasy 1080Ti i masz już 16-tkę RAMu ale nie po tych cenach,niemal tyle co 8700K.Twój zestaw nie spadnie na wartości aż tak bardzo, to co miał spaść to już spadł po premierze 4 rdzeniowych i3 i 6 rdzeniowych i5, trochę przespałeś. Ja swojego 4790K zgoniłem jeszcze za 1100zł przed premierę Coffee Lake i kupiłem 5775c za 1400zł, średnio opłacalne ale i tak lepsze niż zostanie z 4790K których teraz nikt nie kupi za więcej niż 800zł, chyba że nie czyta testów PurePC :> Krótko mówiąc zbieraj budżet na wakacje, twój sprzęt jeszcze nie jest przestarzały i do 60 klatek w nowych grach wystarczy,tylko może już nie na ultra. Edytowane 21 Listopada 2017 przez Novice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...