chmielx12 Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2018 (edytowane) Witam. CO?: Router LTE, który pozwoli na jednoczesne korzystanie z internetu na 2-3 komputerach i podzieli szybkość po równo lub ograniczy szybkość Wi-Fi Przeznaczenie: Router ma obsługiwać 1xPC kablem Ethernet, 1x Laptop(wi-fi), drukarka Brother DCP-j925w(wi-fi) i kilka telefonów(wi-fi). Budżet: około 500zł Opis: Szukałem Routera LTE w różnych rankingach, jedyny który pasuje to TP-Link Mr200. Niestety ten Router ma tylko Fast Ethernet, podobno zasięgi wi-fi są kiepskie, no i 400zł. Tutaj nachodzi mnie myśl. Czy nie lepiej kupić dobry router + modem lte? Teraz mam d-link dwr-921. Ciągłe restarty urządzenia, wyłącza Wi-Fi, nagle gubi zasięg. Wystarczy włączyć film z YT na TV i już na PC i lapkach mam po 600 pingu, a po 10minutach Wi-Fi siada. Odsyłałem go 4 razy i za każdym razem dostałem nowy(umowa z t-mobile). Mam już dość walki z nimi. Pytanie: Jakie Router LTE kupić lub jaki Router i modem kupić? Edit. Co sądzicie o huawei b525? Edytowane 13 Lutego 2018 przez chmielx12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, chmielx12 napisał: Co sądzicie o huawei b525? Ten jest bardzo fajny. Ma wszystko co trzeba jest LTE Cat 6, Gb LAN/WAN, LTE na każde w Polsce dostępne pasmo LTE: 800/900/1800/2100/2600 MHz 1) przekracza twój budżet 2) Nie ma anten zewnętrznych wifi, zależy jak duży dom i z czego. Trzeba postawić na środku domu aby bez dodatkowych AP pokryć cały dom. 3) Trzeba by mieć do niego zewnętrzną antenę MIMO (dwa przewody), chyba, że nastawiasz się na jedną częstotliwość to można na zwykłej antenie. Ja tak mam 3,5km przez las, Plus LTE tylko na 1800MHz. Edytowane 13 Lutego 2018 przez barwniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chmielx12 Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2018 Widziałem po 450zl, także mogę dopłacić. Tylko czy wyeliminuje on mój problem z pingiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...