neos Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Mam internet z sieci kablowej i ip wewnetrzne, jako iz zmienia mi sie co jakis czas to w windowsie zamiast pobierac ip z serwera dhcp - w ustawieniach sieci zmienilem na pierwotne czyli: ip - 10.4.1.15 maska podsieci - 255.255.255.0 brama domyslna - 10.4.0.1 i jakis tam dns.... Dzialalo swietnie, ip mi sie nie zmienialo... ale gdy przerzucilem sie na linuxa (slackware 9.0) to gdy pobiera ip poprzez dhcp to mam egzotyczne 10.4.2.118, gdy w ustawieniach ($ netconfig), podaje te dane co pod wingroza to nie dziala : bylbym dzwieczny za jakies sugestie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Windows coś przekabacił, prawdopodobnie brał automatycznie. Poproś admina aby przypisał ci stałe ip do adresu mac karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...