KungFuPanda Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2018 Zamierzam zakupic upgrade z GTX 960 do GTX 1060 (6GB). Moje pytanie - czy brac model duzy czy maly? Wiem ze mini karty grzeja sie bardziej ze wzgledu na zredukowane chlodzenie. Czy jest jakas roznica w wydajnosci? Moja skrzynka jest w stanie spokojnie wziasc wieksza karte. Jestem rowniez w stanie spokojnie dopiac dwa kable zasilania jesli jest taka potrzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemoein Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2018 Wersja mini od zwykłej jest: - zwykle tańsza - zwykle głośniejsza - zwykle cieplejsza - mniejszy potencjał OC Taktowania też mogą być niższe, ale nie koniecznie, więc wydajność będzie zależała głównie jeśli nie tylko od tego. Karty desktopowe zwykle nie dotyka problem throttlingu, aczkolwiek jeśli już występuje to częściej w wersjach mini ze względu na mniejszy układ chłodzenia i zwykle jeden wentylator - w szczególności odczuwalne po OC. Jeśli nie zależy Ci na OC, hałasie i temperaturze to mini będzie dobrą opcją ps. Podaj może konkretne modele? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KungFuPanda Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2018 dzieki za porade. odpuszcze sobie w takim razie karte mini i rozejrze sie za zwykla. modelu jeszcze nie wybrale ale ze wstepnyego rozpoznania mysle cos jak Gigabyte GeForce GTX 1060 Windforce OC 6GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...