Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Qrcze... mam ciagle ten sam problem...

cos mam [censored] z grafa... a mianowicie...

teraz zauwazylem ze mam wlaczony tryb agp x1

czemu?

w biosie mam ustawiony agp x4 !

czy ma to cos wspolnego z tym ze:

przy instalacji sterownikow via 4in1 nie znajduje mi pliku viamach.cat... dopiero jak sam doprowadzam sciezke to znajduje...

ustawiam tryb agp w turbo mode i po restarcie rozmywa mi sie obraz...

jak przestawic tryb agp do poziomu x4 ? czy moze jest jakis patch do tego czy cos... ? na moj rozum plyta obsluguje tylko tryb agp x1 a to przeciez niemozliwe... w instrukcji napisane ze dafaultowo jest x4...a tu zonk!

karta raczej jest w porzadku bo w jakims programie diagnostycznym pokazalo ze obsluguje tryb x1 x2 x4 natomiast plyta glowna tylko x1

no juz nie wiem... probowalem wszystkiego... prosze o pomoc...

konfiguracja kompa ponizej

sys : win98se (pod ME bylo to samo)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstaluj soobie windowsa jeszcze raz odrazu na początku zainstaluj stery 4 in 1 poustawiaj na płycie 4x apg a jak nie to spróbuj zainstalować sobie któryś z programów np. powerstrip albo nvmax i poprzez któryś z tych programów uaktywnij agp 4x powinno pomóc :) :) :) :) :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze trzeba zainstalowac sterownik do AGP ?? Moj qmpel tak zrobil i bylo wszystko ok. Sterownik byl dolaczony do CD z plyta ;)

ten sterownik to raczej był do chipsety AMD

choć wszystko możliwe

mój kumpel tez tak miał z tym że gry mu w sumie chodziły spoko i nie miał żadnych agektów

natomiast wszystkie programy diagnostyczne pokazywaly ze grafa pracuje na AGPx1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstaluj soobie windowsa jeszcze raz odrazu na początku zainstaluj stery 4 in 1  poustawiaj na płycie 4x apg a jak nie to spróbuj zainstalować sobie któryś z programów np. powerstrip albo nvmax i poprzez któryś z tych programów uaktywnij agp 4x powinno pomóc :)  :)  :)  :)  :)  :)

windowsa instalowalem chyba juz ze 100x zawsze na poczatku instalujac 4in1... jezu juz chyba znam na pamiec kod do windowsa.... 8O

a w progsie geeforce tweak utility ustawialem juz agp na x4 ale co z tego jak pokazuje ze to PLYTA GLOWNA posiada tylko agp x1...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstaluj soobie windowsa jeszcze raz odrazu na początku zainstaluj stery 4 in 1  poustawiaj na płycie 4x apg a jak nie to spróbuj zainstalować sobie któryś z programów np. powerstrip albo nvmax i poprzez któryś z tych programów uaktywnij agp 4x powinno pomóc :)  :)  :)  :)  :)  :)

windowsa instalowalem chyba juz ze 100x zawsze na poczatku instalujac 4in1... jezu juz chyba znam na pamiec kod do windowsa.... 8O

a w progsie geeforce tweak utility ustawialem juz agp na x4 ale co z tego jak pokazuje ze to PLYTA GLOWNA posiada tylko agp x1...

Sciągnij z netu najnowsze 4in1. Twój przypadek jest dość dziwny, bo np. moje grafy (GF2 Ultra, TNT2 Ultra) nie obsługuje w ogóle trybu AGP x1, a AGP x2 mam bez instalacji 4in1. Inna sprawa, że jak ustawie na płycie z Via AGP x4, to mi się obraz knoci (ale to wina sterów).

Przy okazji, to nie zauważysz różnicy przy twojej grafie pomiędzy AGP x1, x2 i x4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze trzeba zainstalowac sterownik do AGP ?? Moj qmpel tak zrobil i bylo wszystko ok. Sterownik byl dolaczony do CD z plyta ;)

na plycie jest jakis katalog AGP Patch

w katalogu plik largePageMinimum.reg

wlaczam ten plik i...

pojawia sie komunikat:

"importowanie pliku largePageMinimum.reg jest niemozliwe.podany plik nie jest skryptem rejestru.importowac mozna tylko pliki rejestru"

wtf?

i co ja mam qrde zrobic... nie poto kupilem plyte z agp x4 zeby dzialalo mi na agp x1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciągnij z netu najnowsze 4in1. Twój przypadek jest dość dziwny, bo np. moje grafy (GF2 Ultra, TNT2 Ultra) nie obsługuje w ogóle trybu AGP x1, a AGP x2 mam bez instalacji 4in1. Inna sprawa, że jak ustawie na płycie z Via AGP x4, to mi się obraz knoci (ale to wina sterów).

Przy okazji, to nie zauważysz różnicy przy twojej grafie pomiędzy AGP x1, x2 i x4.

hmmms ciagnalem wczoraj czy przedwczoraj via 4in1 14.40a instaluje i... wyskakuje kominkat ze nie ma pliku viamach.cat. wiec musze doprowadzic plik z cd'ka od plyty glownej z wersji 4in1 14.37v. tak jest przy wszystkich wersjach ktore instalowalem.... wtf?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmms ciagnalem wczoraj czy przedwczoraj via 4in1 14.40a instaluje i... wyskakuje kominkat ze nie ma pliku viamach.cat. wiec musze doprowadzic plik z cd'ka od plyty glownej z wersji 4in1 14.37v. tak jest przy wszystkich wersjach ktore instalowalem.... wtf?

no toslabo nie jest bo u mnie nigdy nie brakowalo viamacha, he?, 2 dni temu instalowalem 4.40 i bylo git jak zawsze przy update

asker: a moze sciagnij sobie sam agp driver ze stronki via co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no toslabo nie jest bo u mnie nigdy nie brakowalo viamacha, he?, 2 dni temu instalowalem 4.40 i bylo git jak zawsze przy update

asker: a moze sciagnij sobie sam agp driver ze stronki via co?

hmmm... mam go zainstalowac od tak o... czy instalowac znowu windowsa... i wtedy instalowac agp driver? i czy instalowac w ogole wtedy 4in1 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o k..... ale cytacik ;), nie nie tak, na poczatek sciagnij sam agp ilestam z viahardware.ocm albo viaarena.com, a jak nie pomoze to kombinuj ze starzsymi via 4in1 moze

no dobra... ale mam go zainstalowac na swiezo zainstalowanego windowsa czy teraz od razu instalowac na to co mam?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na poczatek sprobuj bez reinstalki, ale moze zghostuj system na poczatek, a jak nie pojdzie to rob tak: swieza winda, ghost i jedz po kolei z roznymi via packami az bedzie dobrze, zobacz v.37 albo nawet v36 moze, ale na razie zrob tylko ten agp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy to mozliwe ze tryb agp jest x1 przez to:

Potential IRQ conflict

--------------------------------------------------------

The graphics card is sharing an IRQ with another device, which could cause problems for one or both devices. If possible, assign the graphics card a unique IRQ using your system BIOS Setup program or by rotating cards to different slots.

to komunikat z progsa "pcilist"

any comments?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...