siwyyy Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Składam dla syna 14 lat komputer, ostatnio wypadlem zupełnie z tematu. Ceny konkretnej nie podaje za to orientacyjne ceny podzespołów; Zasilacz mam Seasonic Focus Plus Gold 550 W Obudowa, Sharkoon tg5 rgb Procesor, celuje w 8600k i delikatnie podkręcić, cooler Thermalright Macho Rev. B czy znajdę w tej cenie ok 200zl równie ciche i wydajne chłodzenie wodne? Płyta główna tu zdaje się na Was pod wspomniany procesor, do delikatnego podkręcania, koniecznie z rgb, raczej Asus, Gigabyte, lub MSI ze względu na ich systemy rgb... Cena ok 500-600zl Pamięć pod ww. Części 700-800 zł (moze być z rgb, ale nie jest to konieczność) Grafika celuje w EVGA 1070ti, ew 1080 z Niemiec Monitor no właśnie tu jest problem bo na g-Sync mnie nie stać budżet to ok 600zl za 24-27" FHD. Chyba że brać grafikę AMD i monitor z freesync? Warto? Peryferia wybierze sobie zainteresowany ;) Wszelkie uwagi mile widziane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LennyKing1337 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 (edytowane) Amd do gier słabe. Intel lepszy Edit1: Widze jakiś fanboy amd dał mi - reputacje (nie) pozdrawiam Edytowane 31 Sierpnia 2018 przez LennyKing1337 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 (edytowane) W przedziale "średnio-budżetowym ! " jak najbardziej warto brać kartę z freesync :) Monitory i TV z Freesync tańsze .... Osobiście wolę RX580 i monitor Freesync 75 Hz niż mój monitor i GTX1080 który miałem , miałem dziwny ghosting+ rwania obrazu i nie mogłem wymusić 75Hz z moim monitorem ... P.S. Wszytko zależy od założonego budżetu ... Może i G-Sync i nvidia działają lepiej , ale też kosztują więcej. Najlepiej podaj max. budżet > wówczas można będzie lepiej dopasować części. Edytowane 31 Sierpnia 2018 przez Phill76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwyyy Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 W zasadzie budżet podałem do każdej części Płyte już kupiłem, akurat MSI ma fajne promo "Smok wraca do szkoły" dodają Fife 18, mysz, listwę RGB i maskotkę... zawsze pare groszy wróci na sprzedaży :) Na monitor i kartę chcę przeznaczyć ok 2500zł Czekać na 2070 nie chcę, kompa mam zamiar w ciągu tygodnia max dwóch stawiać, a i cena nie będzie zachęcająca z początku :) to 1080 to i tak uważam za b.dobrą kartę do FHD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...