MonadycznyStanley Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2018 (edytowane) Witam, Szukam monitora, jak w temacie. Chciałem kupić monitor do następujących rzeczy: 40% fotografia (photoshop + lightroom) 30% programowanie (czyli tekst) 25% gry: głównie RPG (wiesiek 2/3, skyrim, wszystkie soulsy, wow), MOBA (LOL), wyścigi (DiRT Rally) 05% filmy (jako składanie filmów, nie oglądanie). Nie będę oglądał filmów na tym monitorze. Dodatkowo tradycyjnie przeglądarki, ale to każdy robi. To co chciałbym kupić, powinno mieć 27" oraz 1440p rozdzielczość. Nie zależy mi na 120/144 Hz. Chciałbym mieć jak najwierniejsze odwzorowanie kolorów. Na razie mam 2 monitory, jeden Della, jeden iiyama, oba wyświetlają kolory w zupełnie inny sposób, a zdjęcie na wydruku wygląda inaczej niż na monitorze. W tym co posiadam brakuje mi koloru czarnego, jest tylko szary. Myślałem o Eizo ColorEdge CS2730, ale ja się nie znam na temacie. Monitor jest 27", 1440p. 60 Hz 10ms czas odświerzania Kalibrowalny (co jest na plus, choć wiem, że tu trzeba dokupić kalibrator) Obsługuje dużo szerszą paletę kolorów niż to co obecnie posiadam. Dodatkowo sprzęt będę kupował w Szwajcarii, jest on tutaj o ok 10-12% tańszy. Proszę o pomoc. Edytowane 26 Września 2018 przez MonadycznyStanley Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...