AntySkill Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2018 Cześć! Mianowicie mam dylemat w sprawie zakupu płyty x470 do Ryzena 2700x, otóż rozważam kupno MSI x470 gaming plus (podobno dobra sekcja zasilania jak na tą cene) czy jednak warto zainwestować w coś lepszego? Komputer głównie do programowania, data science i grania. Zasilacz EVGA 750W GQ RAM Trident z 3200 cl16 GPU 1080 Windforce 3 Czy x470 gaming plus ujdzie z temperaturami vrm czy będzie ciężko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2018 (edytowane) Ja wywaliłem dużo kasy na płytę, kupiłem ASUS PRIME X470-PRO do 2600x, chyba najtańsza 6 fazowa sekcja zasilania i szczerze mówiąc tego nie podkręcam, zyski są zbyt małe w porównaniu do poboru mocy. Gdybym kupował drugi raz Ryzena, to wziąłbym nawet B450 i olał kręcenie. Popatrz na testy w internecie, bo może nie będzie Ci się opłacało wywalić 100 zł więcej na płytę, żeby osiągnąć minimalny skok wydajności. Edytowane 9 Listopada 2018 przez Firedash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AntySkill Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2018 A jakie masz temperatury pod obciążeniem? Bo jednak dodatkowe dwa jaja i cztery rdzenie dają wieksze TDP niż w przypadku 2600x. 4.0 na wszystkich by mi wsytarczyło więc nie zamierzam nie wiadomo jak kręcić ale żeby ten vrm nie miał 90°C czy 100°C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2018 Popatrz na konkretne testy na youtube, ja nie robiłem dokładnych pomiarów, ale jeśli chcesz mieć płytę, która wytrzyma wszystko, to ten Asus Prime jest najlepszy w cenie poniżej 800 zł. Trochę oglądałem testów przed jej zakupem i bardzo dużo osób ją polecało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...