KleiKK Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2018 (edytowane) Witam, wiec w zwiazku ze zblizajacym sie piatkiem planuje zakup nowego komputera. Sprawa wyglada tak, ze na ten moment chcialbym zakupic go bez karty graficznej, takowa planuje zakupic po swietach. W zwiazku z tym chcialbym sie poza zestawem poradzic, jaka karte aktualnie najlepiej z allegro zakupic aby umiescic w komputerze na te 2 miesiace. Pozniej planuje kupic 1070/ti/ew rx590 albo vega 56/65, zalezy co uzywanego na allegoro w licytacjach sie trafi Procek chce podkrecic do tego 3.9-4 na dolaczonym chlodzeniu. Planuje komputer rozbudowac w najblizszym czasie do 16 GB Ram + wlasnie te karte, jakis dodatkowy wentylator do OC procka + karty. Planowo chce 2x monitor jeden FHD drugi 1440p 75HZ. Gra+ jakies rozne rzeczy na drugim Poki co to planowalem zakupic ponizsze: Procesor AMD Ryzen 5 2600 3.9GHz, 16MB, BOX 829 zł Płyta główna MSI B450-A PRO 415 zł Pamięć Patriot Viper 4 DDR4, 2x4GB, 3000MHz, CL16 (PV48G300C6K) 339 zł Zasilacz SilentiumPC Vero L2 600W (SPC165) 209 zł Obudowa SilentiumPC Regnum RG4 Pure Black (SPC177) 153,63 zł Dysk Toshiba P300 - (HDWD110UZSVA) 164 zł LACZNIE 2.1k w takiej kwocie tez bym chcial sie zamknac ale jestem otwarty na sugestie czy np warto dorzucic cos aby zyskac mocno itp ;), ceny z morele, ale bede polowal na tansze sklepy. Dziekuje za cala pomoc. Edytowane 19 Listopada 2018 przez KleiKK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2018 (edytowane) Jeśli jesteś na 100% pewny, ze dołożysz RAMu to może lepiej kupić kość 8GB, wydaje mi się, że 2x 8GB będzie chodziło odrobinę lepiej niż 4x4GB. Edytowane 19 Listopada 2018 przez Firedash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patronix Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2018 Zestaw fajny tylko brakuje dysku SSD chociaż BX300 za 109 zł Poczekaj sobie z prockiem do piątku będzie za 599 zł https://www.x-kom.pl/czarny-piatek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KleiKK Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 Wiec, tak komputer zakupiony, tylko plyta jednak tomahawk. Pytanie moje jak to wyglada z karta, czy oplaca mi sie kupic aktualnie jakas slaba karte AMD i pozniej po nowym roku kupic rx590 jak juz troche beda tansze bo te gry mnie nie interesuja itp, czy jednak myslicie lepiej kupic uzywana rx580 nitro+? Przy 1 opcji, czy to bedzie dzialac w ten sposob ze karta slaba bedzie obslugiwac monitor FHD, ten na ktorym beda odpalone rzeczy typu word, przegladarka, spotify itp, ew. jakis film na yt w czasie grania itp, drugi monitor bedzie obslugiwany przez rx590 i na nim bede sobie w spokoju gral przy 1440p? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...