kuksio Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2018 Witam serdecznie. Mam 1070 ti od Colorful od miesiąca. Kupiona od gościa z allegro. Niestety bez gwarancji... Działała póki co bardzo dobrze, nie było słychać buczenia ani syczenia, aż do dziś, jak zaliczyła blackscreen i zaczęła buczeć Odinstalowałem sterowniki w trybie awaryjnym, karta chodziła, ale ponownie blackscreen i buczenie zaraz po instalacji sterowników... Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć co tutaj padło? Włożyłem starą gtx 550ti i działa, więc to nie wina portu pcie. Jeśli będzie trzeba więcej info, dam znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kronan Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2018 Za mało info.Temp GPU w normie?Bios GPU producenta?Jak bez gwarancji to może do kopania służyła a kopacze lubią(lubili?) bios zmieniać pod krypto)Jaki zasilacz?Pewny?Równie dobrze on może stanowić problem.Nie ma szans by sprawdzić PC z pożyczonym zasilaczem? Spróbuj jakiś sterownik z przed roku do 1070 zainstalować. Zamontuj kartę i odpal 3DMarka.Zdrowe GPU powinno taki test przejść. Ogólnie mi karta wygląda na uszkodzoną niestety choć mogę się mylić :-(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JeroG Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2018 miałem taki sam problem z kartą rx480 od powercolor po kilku miesiącach użytkowania w trakcie gry wywalało blackscreen a jak zresetowałem kompa to wentylatory chodzily na 100% przez jakis czas więc to wina tych kijowych chińskich modeli i polecam brać karty od starych dobrych sprawdzonych firm jak msi,zotac czy shappire. Tymczasowo zaradziłem ten problem obnizajac taktowanie rdzenia i pamieci -100mhz i podkrecenie wentylatorow w powyzej 60 stopni o jakies 20%, karte sprzedalem kopaczowi i koniec nerwów z powercolorami i colorfurami śmierdzącymi :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...