wolf_x Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2018 dzisiaj wyzionął ducha mi monitor dlatego planuje kupić sobie takie cośhttps://iiyama.com/pl_pl/produkty/prolite-xb3270qs-b1/ dlatego wypadałoby zmienić również kartę graficzną moja obecna konfiguracja to: intel core i5 4670k asrock h87 performance nvidia geforce gtx 750ti 8gb ram jaką kartę graficzną byście polecali? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2018 (edytowane) Budżet ? Np: https://proline.pl/gigabyte-geforce-gtx-1060-windforce2-oc-6gb-gddr5-192bit-pci-e-gv-n1060wf2oc-6gd-p946552 https://www.x-kom.pl/p/362223-karta-graficzna-amd-msi-radeon-rx-580-armor-oc-8gb-gddr5.html Edytowane 21 Grudnia 2018 przez Phill76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2018 Do tej rozdzielczości pasowałoby kupić 1070 Ti i wydać te 2k, nie wiem ile na to chcesz przeznaczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolf_x Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2018 jak najniższy:) ale interesują mnie tylko nowe karty, jeśli wzrost mocy będzie bardzo zauważalny, to mogę nawet wydać trochę więcej. na jednym z forów napisano mi, że "procesor słaby i będzie ograniczał co lepszą kartę" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolf_x Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2018 2000 to zdecydowanie za dużo:) 1000-1200 to jeszcze jakoś mógłbym przełknąć, chociaż z bólem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2018 (edytowane) Dlatego dałem GTX 1060 6GB ew. RX580 8GB , bo CPU będzie kulał ... Niemniej jednak w średnich detalach jakoś powinno to hulać. Edytowane 21 Grudnia 2018 przez Phill76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2018 O niczym poniżej GTX 1060 6 GB nawet nie myśl do tego monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolf_x Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2018 a na innym forum mi napisali, że w tej konfiguracji zmiana karty w zasadzie nic nie da i będzie tylko wyrzuceniem kasy w błoto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2018 (edytowane) Bo są idiotami xD Ten procek jest nadal całkiem dobry, karta zawsze da Ci dobrego kopa w wydajności, co z tego, że z innym prockiem wyciągnie parę klatek więcej. Jakbyś kupował coś powyżej 1070 to mógłbyś się martwić procesorem, GTX 1060 będzie dobrym wyborem do tego procka. Bo rozumiem, że chcesz sobie czasami na tym zagrać, jak tylko na tym pracujesz i grasz tylko w CSa, to możesz odpuścić. Edytowane 21 Grudnia 2018 przez Firedash 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolf_x Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2018 wprawdzie rzadko gram, ale czasami się zdarza, a ta karta już nawet z wot'em zaczyna mieć problemy:) monitor mi padł, wiec muszę go zmienić, tylko jeszcze się zastanawiam, czy nie będzie za wielki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2018 No zastanów się dobrze, ja teraz się przesiadłem z 22 na 24, bo bałem się, że na 27 będzie za duża różnica xd Zależy ile masz miejsca na biurku i jak się czujesz przy dużych monitorach, ja dużo gram np. w gry typu MOBA, większy ekran mógłby mi przeszkadzać w ogarnianiu sytuacji na ekranie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolf_x Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2018 dotychczas miałem 22, dlatego zamówię z sieci, by w razie czego móc zwrócić, gdy okaże się jednak za duży Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2018 (edytowane) O ile tego nie robiłeś, to przejdź się po jakimś Media Markt i na żywo wszystko porównaj, albo wytnij kartonik i postaw na biurku, też spoko metoda. Edytowane 21 Grudnia 2018 przez Firedash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolf_x Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2018 na półce wygląda to inaczej niż na biurku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...