CriXu Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2019 Witam serdecznie. Niestety zgubiłem gdzieś kable zasilające od mojego zasilacza (OCZ 750W ZT Series) a są mi teraz potrzebne do podłączenia drugiej karty graficznej i potrzebuje pomocy kogoś kto się zna jaki to powinien być kabel. (w zasilaczu widzę 8PIN a grafika ma 6PIN) Zasilacz to: OCZ 750W ZT Series Karta Graficzna: Gainward GTX 560 GS 1GB A poniżej zdjęcia jak wygląda zasilacz oraz kable to Grafiki Radeon 7970 ( z tym że 7970 ma 8PIN). Czy jest ktoś w stanie mi pomóc znaleźć odpowiednie kable do podłączenia zasilania do GTX-a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2019 Opcja 1 - przejściówka molex na pci-e np. taka Opcja 2 - kabel PCI-E , przykładowy kabel 8pin na 6+2 pin od Phanteksa za ~30 zł , długość 50 cm , kolor zielony . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nemayu Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2019 Wyślij zapytanie do producenta zasilacza. W najlepszym wypadku dostaniesz kabel za free. Wygląda na standardowy kabel jak np. w zasilaczach Corsair RMX, SuperFlower Leadex. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2019 29 minut temu, reyden napisał: Opcja 1 - przejściówka molex na pci-e np. taka Opcja 2 - kabel PCI-E , przykładowy kabel 8pin na 6+2 pin od Phanteksa za ~30 zł , długość 50 cm , kolor zielony . opcja 1 - niestety odpada z racji braku wolnych złączy molex opcja 2 - wtyk od strony zasilacza nie pasuje. 17 minut temu, Nemayu napisał: Wyślij zapytanie do producenta zasilacza. W najlepszym wypadku dostaniesz kabel za free. Wygląda na standardowy kabel jak np. w zasilaczach Corsair RMX, SuperFlower Leadex. Napisze do nich aczkolwiek nie mogę znaleźć ich adresu email. A na google wbija mi na stronę Toshiby :P jeszcze poszukam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2019 Przekierowuje cie na stronę Tośki bo OCZ do nich obecnie należy . Problem z brakiem wolnycz złączy molex można rozwiązać na 2 sposoby , rozgałęziacz molex i potem przejściówka albo przejściówka SATA zasilanie - PCI-E . Opcjonalnie rozgałęziacz PCI-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...