artx Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2019 Zrobiłem kilka testów wydajność chłodzenia przy otwartej obudowie oraz bez filtrów kurzu chłodnica zamontowana jest na boku obudowy i wiatraki wtłaczają powietrze, nie zmieniałem dosłownie niczego w temacie oc chciałem najpierw przetestować wydajność chłodzenia i nie jestem zadowolony z wyników ( temperatura otoczenia 19-20 c ) idle : 25c 1 min stress : 52c 10 min stress:80c ( trzymałem 30 min nie rosła powyżej 82 ) poniżej print screen Czy takie temperatury są normalne ? Obawiam się iż chłodzenie może być uszkodzone pompka jest słyszalna ja gdyby było mało płynu kilka lat temu miałem i5 3470K chłodzonego własnoręcznie składanym open loop i gdy były "bąbelki" pompka wydawała podobny głos pasta silver 5 ( nie miałem nic lepszego pod ręką ) konfig: 9900k Z390 Thaich ultimate Lian Li pc-o11 Dynamic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2019 Poza tematem: co to za programik? Bardzo ładny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artx Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2019 CAM https://www.nzxt.com/camapp ładnie jedynie wygląda, trzeba się trzeba utworzyć konto i się zalogowac aby zmienic jakie kolwiek parametry :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcoon84 Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2019 6 godzin temu, artx napisał: CAM https://www.nzxt.com/camapp ładnie jedynie wygląda, trzeba się trzeba utworzyć konto i się zalogowac aby zmienic jakie kolwiek parametry :( Dodatkowo posiada parę bugów ale do przeżycia. Ogólnie program niezbędny do obsługi AIO NZXT. 6 godzin temu, artx napisał: idle : 25c 1 min stress : 52c 10 min stress:80c ( trzymałem 30 min nie rosła powyżej 82 ) poniżej print screen Według mnie temp ok. 9900k niestety się grzeją strasznie, u mnie podkręcony na 5,1GHz przy napięciu 1,375V podczas stres testu potrafił dobić do 100C na Krakenie X62, pompka i wenty na max. Poczytaj test. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artx Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2019 Czyli custom loop za 300-400 euro lub poprostu zaakceptować tak wysokie temperatury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcoon84 Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2019 1 godzinę temu, artx napisał: Czyli custom loop za 300-400 euro lub poprostu zaakceptować tak wysokie temperatury Zależy co robisz, ja w grach mam temp w okolicach 60'C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...