M.Mountain Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Najlepiej jakby posiadał: -zakrzywioną matrycę -rozdzielczość powyżej full hd ( najlepiej 2k) -27" Znalazłem https://www.morele.net/monitor-samsung-lc27jg50qquxen-4141878/false Ale nie mam do niego pewności z powodu braku testów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 (edytowane) Monitor bez FreeSync? Bez tego bym nie brał monitora do gier. Z tego co widzę to najtańszy monitor o takich parametrów z FreeSync kosztuje 1650 zł, ale nie jest zakrzywiony. Edytowane 15 Kwietnia 2019 przez Firedash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tilgor Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 1 hour ago, Firedash said: Monitor bez FreeSync? Bez tego bym nie brał monitora do gier. Z tego co widzę to najtańszy monitor o takich parametrów z FreeSync kosztuje 1650 zł, ale nie jest zakrzywiony. A jaki to model? Bo ja akurat szukam takiego monitora i ważne żeby nie był zakrzywiony :) Do tego przydałoby się mocowanie VESA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Mountain Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Nie wiem po co mi FreeSymc. I tak mam kartę NVIDIA i z tego nie mam jak korzystać. Chyba, że coś się zmieniło w tej kwestii :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamisz Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 W tym budżecie ze 144 Hz to z 27-calówek z matrycą inną, niż TN w zasadzie najlepszy byłby Samsung LC27FG70FQUXEN . Dobry, sprawdzony monitor VA z ładnymi kolorami, tylko że jest to jedynie FHD, a niestety kuzyn z QHD kosztuje już sporo więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Mountain Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Co zakrzywienia, to w mojej opinii fajnie jakby był, ale nie jest to koniecznie, jeśli rzeczywiście ciężko w tej kasie znaleźć coś dobrego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2019 (edytowane) @M.Mountain Karty od Nvidia obsługują FreeSync, sam z tego korzystam. @Tilgor Jest też taki i to tańszy + zakrzywiony, może też @M.Mountain się zainteresuje: https://www.x-kom.pl/p/491178-monitor-led-27-289-acer-ed273urpbidpx-czarny.html Przedtem szukałem tylko matryc IPS, a tutaj jest VA, stąd różnica. Co do samej jakości monitora nic nie wiem, patrzyłem tylko na specyfikację. Z IPS kosztuje tyle: https://www.x-kom.pl/p/469202-monitor-led-27-289-acer-nitro-vg270upbmiipx-czarny.html Edytowane 16 Kwietnia 2019 przez Firedash 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...