netti Opublikowano 28 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2019 Witam mam problem z dyskiem ssd. Po instalacji win 7 zaczął się dziwnie ścinać (komputer zawiesza się na około 50 sekund, niektóre programy w tle działaja np team speak), zużycie dysku idzie na 100%. Jeżeli zresetuje komputer podczas tego laga to przez jakiś czas dysk będzie kompletnie niewidzialny w biosie. A sam lag zaczyna się w różnych momentach nawet przy przeglądaniu Internetu. Sprawdzałem dysk programem hd tune i nie pokazało żadnych błędów. Na win 10 nie było tego problemu a aktualnie nie mogę wrócić na ten system. Dysk to sandisk plus 120 GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 28 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2019 Jak użyłem do sprawdzania dysku darmowej wersji HD tune to taki odczyt można sobie wsadzić w 4 litery , program w wersji darmowej jest bardzo stary , ostatnia stabilna wersja jest z 2008 roku . Nowsza jest wersja pro choć i tak autor zaniechał rozwoju w 2017 roku . Użyj programu Sandisk SSD Dashboard , w sekcji Tools masz pozycję SMART . Daj screena tej pozycji . Potem będziemy się zastanawiać co dalej . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netti Opublikowano 28 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2019 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 28 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2019 Podaj jeszcze jaką masz rewizję tego dysku - G25 czy nowszą G27 na pamięciach 2D TLC . NAND GB Writes wysokie - prawie 500 TB jeżeli dobrze odczytuję dane , choć pozycja 241 pokazuje 1/50 z tego . Choć status zużycia dysku ( pozycja 230 ) i ilośc godzin kiedy dysk wchodzi wskazuje na prawie zerowe zużycie dysku . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netti Opublikowano 28 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2019 g25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 28 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2019 Jakieś błędy są na SATA.Ja miałem cyrki z ssd z powodu kiepskiego kabla sata ale ilość błędów była zdecydowanie wyższa. Po zmianie kabla się uspokoił i chodzi już ładnych kilka.... miesięcy.Tyle, że ma to mały związek z win7 czy win10...Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...