Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

49 minut temu, tesel napisał:

a ten ryży 2600 to nie będzie za padlinowaty dla tego 2060 super?

Z tego co pamiętam z testów Liptona to przy rtx 2070 bottleneck występował na i3-8100 a na 2600 było ok :) a 2060 Super to w zasadzie ta sama karta, więc luz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, R3jn napisał:

Ciekaw jestem czy na ml 3570k występował by bottleneck z 2070 super

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka

jeśli masz np tylko 8GB RAMu w dodatku niezbyt szybkiego i nie masz mocno podkręconego procka to pewnie będzie bottleneck.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ramu mam 8gb 2400 a procek lata na 4.5 ghz ciągle stoję przed wyborem kupno nowego procka teraz czy czekać na ewentualnie ciekawsze gry jak nowe GTA lub procki Seri 10 od Intela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, R3jn napisał:

Ramu mam 8gb 2400 a procek lata na 4.5 ghz ciągle stoję przed wyborem kupno nowego procka teraz czy czekać na ewentualnie ciekawsze gry jak nowe GTA lub procki Seri 10 od Intela

16GB 3000-3200MHz CL15/CL16 w dualu i Ryzen 3600 i będziesz zadowolony ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No teraz będę zadowolony ale na krótszy czas niż przy intelach.. Bo nie da się ich podkręcić a po 4 latach 3600 będzie za mało biorąc pod uwagę że nowe konsole maja teraz mieć 8 rdzeni ciężki wybór :) s obserwuje i zastanawiam się czy jest sens teraz na nową platformę biorąc pod uwagę problemy ryzenów a raczej płyt głównych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, R3jn napisał:

No teraz będę zadowolony ale na krótszy czas niż przy intelach.. Bo nie da się ich podkręcić a po 4 latach 3600 będzie za mało biorąc pod uwagę że nowe konsole maja teraz mieć 8 rdzeni ciężki wybór :) s obserwuje i zastanawiam się czy jest sens teraz na nową platformę biorąc pod uwagę problemy ryzenów a raczej płyt głównych

Na moje to PS5 dostanie coś w stylu Ryzena 3700X z kartą pokroju zapowiadanej RX 5800. Jeśli dadzą cokolwiek więcej to będę bardzo mocno zdziwiony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem tylko że 8 rdzeni ma być i wsparcie wątków czyli 8/16 to już droga otwarta dla twórców gier żeby wykrzesac co się da z procków więc procki już od 8 rdzeni to może być za rok lub dwa minimum dla nas to dobre info bo wkoncu coś co kupimy będzie wykorzystane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście procesor używany z gwarancją do 2020 października płyta nowa:) chciałem iść w 3600 i płyta msi tomahawk max są płyty za 515 zł na allegro ale wydaje mi się że to nie przyszłościowy ruch... Raz że na tych b450 nic więcej niż ryzeny 3000 nie pójdzie czyli 4xxx już nie pójdą to mniej rdzeni oczywiście cena na korzyść bo ryzen 880zl plus płyta 515.. Używany i7 9700k 1450zl płyta 600 około

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale płyta od msi bez max ma tylko 16 MB Rom na bios :) szczerze mówiąc te wszystkie problemy z AMD skutecznie mnie zniechęcają do kupna ich produktu a obserwuje różne fora i problemy które ludzie wypisują

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi