KRECIO Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 Czy moze ktos wie gdzie sa dzilniki AGP/PCI na tej plytce? Ja szukalem w biosie ale nie moge znalesc!Na plycie tez nie ma zadnego zwora!Moze ta plytka nie ma tych dzielnikow?...W takim razie jak uzyskac duze FSB? Moja plytka to ta tansza wersja NIE Aru Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Asten Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 Płyta automatycznie zmienia dzielniki po przekroczeniu pewnych wartości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 Tio fajno!!A moze masz jakas rozpiske przy jakich wartosciach, jakie sa dzielniki...i moze wiesz dlaczego na swoim Durniu 850@1000MHz moge dac tylko napiecie 1.7V? Mozna to jakos obejsc? ZMIANA BIOSU ITP.? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 moj znajomy ma ta sama plyte i moze zmieniac napiecie do 1.85 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 26 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2002 czy dzielniki tez sie same zmieniaja przy plytce MSI 266A?(jak w podpisie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Asten Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 Tio fajno!!A moze masz jakas rozpiske przy jakich wartosciach, jakie sa dzielniki...i moze wiesz dlaczego na swoim Durniu 850@1000MHz moge dac tylko napiecie 1.7V? Mozna to jakos obejsc? ZMIANA BIOSU ITP.?Z tego co sie orientuje dzielniki zmieniają się po przekroczeniu wartości granicznych tj. 133, 166 MHz itd.(jeśli płyta obsłuży) Częstotliwość PCI pomiędzy granicznymi wartościami przy których następuje zmiana dzielnika możesz sam obliczyć na kalkulatorze(do 132 dzielimy przez 3 do 165 przez 4, od 166 przez 5) - możesz też odpalić programik CPUFSB i tam wybrać układ PLL(czyli generator zegara) o oznaczeniu ICS94228 i sprawdzić jak rozkładają się poszczególne częstotliwości(z tym że wartości tam podawane są w oparciu o układ PLL a nie możliwości danej płyty i obsługa dzielnika 1/6 w niektórych płytach jest teoretyczna - bynajmniej narazie) Duron jest zasilany standardowym napięciem 1,6V a zdaje się iż płyta umożliwia zmiane napięcia o 0,1V w stosunku do wartości nominalnej stąd możesz ustawić tylko 1,7V - troche to głupie zwłaszcza iż zasada ta działa też w dół :( i nie można zmiejszyć drastycznie napięcia jesli chcemy zastosować jakieś małe i ciche coolery(na swoim poprzednim Abicie kt7 ustawiałem na procku czasami 1,3V i skręcałem wentyla na małe obroty i miałem błogą ciszę a teraz kupa :() Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Asten Opublikowano 27 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2002 czy dzielniki tez sie same zmieniaja przy plytce MSI 266A?(jak w podpisie) Jeśli nie ma w biosie możliwości zmiany to raczej tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...