Sindbad_Rostow Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2019 (edytowane) Cześć, od kilku dni jestem posiadaczem Ryzena 5 2600 i muszę przyznać, że chyba boxowe chłodzenie nie zadowala mnie do końca. W spoczynku wentylator ciągle ma coś około 1500 rpm i jest dość słyszalny (nawet irytujący), a temperatura CPU to od 38 - 50 st. w spoczynku, a w DIRT Rally 2.0 coś około 60 st. Czy zakup SPC FORTIS 3 choć trochę ma szanse poprawić komfort słyszalny i obniżyć zauważalnie temperaturę? Przypadkowo zdublowałem posty, bardzo proszę o usunięcie jednego tematu. Edytowane 15 Listopada 2019 przez Sindbad_Rostow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kronan Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2019 Fortis 3 jak najbardziej da radę ale na przodzie obudowy warto dać dodatkowo 1x140 mm wentylator.To z 140 mm na Fortisem da dobre kombo do schłodzenia Ryzena 2600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sindbad_Rostow Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2019 Dziękuję za odpowiedź. W obudowie mam już z przodu taki wentylator więc chyba zostaje tylko zakup Fortisa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2019 Arctic Freezer 34 eSports w wersji z jednym lub dwoma wentylatorami, zależnie jaki masz budżet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...