Skocz do zawartości
slaww

Bios

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie posiadam od niedawna epoxa 8rda+ i bios z maja i nie zawsze przy starcie podaje mi czestotliwosc procka raz widze ze mam Athlona 2.6 a raz tego bios przy starcie nie podaje płyta ta ma tylko 3

wyjscia to jak podłączyć zestaw 5.1 i jeszcze jedno w jakie opcje wejsc w biosie zeby podkrecic procek przez fsb posiadam Athlona 2.4 i podkrecilem go przez podkrecenie mnoznika z 15 na 16 bylo 133x15 a teraz mam 133x16 i podkrecilem athlona do 2.6.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam pytanie posiadam od niedawna epoxa 8rda+ i bios z maja i nie zawsze przy starcie podaje mi czestotliwosc procka raz widze ze mam Athlona 2.6 a raz tego bios przy starcie nie podaje płyta ta ma tylko 3  

wyjscia to jak podłączyć zestaw 5.1 i jeszcze jedno w jakie opcje wejsc w biosie zeby podkrecic procek przez fsb posiadam Athlona 2.4 i podkrecilem go przez podkrecenie mnoznika z 15 na 16 bylo 133x15 a teraz mam 133x16 i podkrecilem athlona do 2.6.

zaszalales :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no zrobiłem tak czyli 166x13 i mam teraz procka 2700 pytanko jak w ustawieniach w biosie zrobic zeby pamieci a posiadam 2x256/333/ pracowaly teraz synchronicznie z procesorem bo wtedy jest najwieksza wydajnosc -- dodam tylko ze wymieniam pamieci bo sa no name i nie chca ruszyc w dual....czy zwiekszenie magistrali ze 133 na 166 odbije sie wieksza wydajnoscia calego systemu ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no zrobiłem tak czyli 166x13 i mam teraz procka 2700 pytanko jak w ustawieniach w biosie zrobic zeby pamieci a posiadam 2x256/333/ pracowaly teraz synchronicznie z procesorem bo wtedy jest najwieksza wydajnosc -- dodam tylko ze wymieniam pamieci bo sa no name i nie chca ruszyc w dual

moze masz je zle wsadzone ?

na epox'ie wkladaj do srodkowego i tego oddalonego slota

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak wlasnie robilem srodkowy i oddalon kom sie nie ruszyl slyszalem tylko piski z plyty glownej bo sa to pamieci na roznych kosicach /333/ czyli nic nie robic w biosie z pamieciami zeby chodzily synchronicznie jesli teraz procek chodzi na magistrali 166 ??? Czy dobze zrozumialem.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie normalnie rece odpadaja...

1. masz przyklejony temat o tej płycie i tam masz wszystkie odpowiedzi;

2. SZUKAJ!!!

kiedy wam sie znudzi pisanie postów typu: mam p67 345TH 34GB ramu i nie wiem jak to podkręcić?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...