Piszczel Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Hello Mam z deka zaniżone dane w biosie na temat napięcia +5V. Tzn. w biosie pokazuje 4,6V, mierzyłem miernikiem i ma 4,94V. Załadowałem inny bios - to samo. Płta szwankuje. MB to Asus A7N266 - na chipsetcie NForce 420. Niedawno wystąpiły dziwne załamania systemu, a czasem nawet BIOS nie stratuje - tylko jakieś krzaczki kolorowe na ekranie, czasem znowu przy starcie kompa otwiera się BIOS z ustawieniami proca (tak jak bym chciał zmienić zablokowany mnoznik - przy czym następuje reset ustawień). To na starym biosie - 1004. Zainstalowałem 1003 i chodzi bez zarzutu (narazie 30 minut) tylko to napięcie minie martwi :evil: . Ma ktoś pojęcie o co biega :?: Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Hello Mam z deka zaniżone dane w biosie na temat napięcia +5V. Tzn. w biosie pokazuje 4,6V, mierzyłem miernikiem i ma 4,94V. Załadowałem inny bios - to samo. Płta szwankuje. MB to Asus A7N266 - na chipsetcie NForce 420. Niedawno wystąpiły dziwne załamania systemu, a czasem nawet BIOS nie stratuje - tylko jakieś krzaczki kolorowe na ekranie, czasem znowu przy starcie kompa otwiera się BIOS z ustawieniami proca (tak jak bym chciał zmienić zablokowany mnoznik - przy czym następuje reset ustawień). To na starym biosie - 1004. Zainstalowałem 1003 i chodzi bez zarzutu (narazie 30 minut) tylko to napięcie minie martwi :evil: . Ma ktoś pojęcie o co biega :?: Pozdro Ja mierzyłem na solteku na kt266 i na moim abicie i na obu płytach różnica odczytu miernikiem z moleksa i płyty głównej wynosi ok. 0,15-0,2V. Więc u Ciebie nie jest to bynajmniej strasznie duża różnica Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 No to nieźle, jednak co epox to epox. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...