michalkrk Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2020 Cześć, druga próba, tym razem wierzę, że mam dobre konto. Jestem od dawna czytelnikiem strony, od paru miesięcy udzielałem się w komentarzach. Mam laptop lenovo 330 z intelem 9300H i 1050. Problemem w tym lapku było, że limit temperatury lenovo to 65 stopni i bez oc+uv karta zawsze chodzi na 1,35 GHz. Na szczęście asusa aplikacja do podkręcania ma działające przesunięcie limitu - obecnie mam limit 75 stopni i tego już nie umiem przesunąć nawet asusowym programem. program to ASUS GPU TweakII. efekt - jestem w stanie puścić gpu na 1,8GHz z na tyle dużym UV, ze temperatury trzymają się poniżej 75 stopni. To w końcu dało mi uruchomić division 2 w 1080p@75%@50-60fps low. Pozdrawiam, Michał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2020 W ostatnim teście Damiana masz program i konfiguracje spróbuj https://www.purepc.pl/notebooki/intel_core_i71065g7_test_wydajnosci_po_wylaczeniu_limitow_tdp?page=0,2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalkrk Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2020 (edytowane) dzięki, zobaczę. Edit: Mam to już zrobione. Cpu -250 na core i -140 na cache z ustawieniem adaptive. Edytowane 11 Marca 2020 przez michalkrk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2020 38 minut temu, michalkrk napisał: dzięki, zobaczę. Edit: Mam to już zrobione. Cpu -250 na core i -140 na cache z ustawieniem adaptive. Czyli się udało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalkrk Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2020 Tak, tylko podawałem dalej moje odkrycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2020 Cieszę się że pomogłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...