Guest Michał22 Posted March 30, 2020 Report post Posted March 30, 2020 Potrzebne: 3 kajzerki/bulka, maslo, ser zolty w plastrach (najlepiej neutralny w smaku typu gouda, edam), Vegeta, papryka w proszku, patelnia, _______/#/ Na paredziesiat minut przed przygotowaniem wyjmujemy maslo z lodowki. Kroimy kajzerki/bulke na ok. centymetrowe kromki. Lepiej troszke grubiej niz mniej. Gdy maslo bedzie mieciutkie, smarujemy kromki z jednej strony i kladziemy je na deske/talerz strona posmarowana. Maslo musi byc miekkie, by smarujac, nie wgniatac bulki. Kroimy ser zolty i kladziemy na nieposmarowana strone kromek tak, zeby nie wystawal poza krawedzie. Posypujemy Vegeta i papryka. Vegete traktowac jak sol, nie przesadzic. Papryki mniej, dla ozdoby, nie ostrosci. Wrzucamy wszystko na wystarczajaco duza rozgrzana patelnie. Grzanki kladziemy od strony masla, nie sera i dociskamy narzedziem do przewracania jajek na patelni. Czyms takim: ______/#/ Gdy dol sie zarumieni, a bulka bedzie dalej miekka, ale chrupiaca, przerwracamy grzanki na strone z serem i dociskamy wymienionym wyzej narzedziem. Gdy to zrobimy, odliczamy 40 sekund. Po uplywie czasu sciagamy z patelni i smacznego. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Laszek11 Posted May 5, 2023 Report post Posted May 5, 2023 super dzieki 😛 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...