Marcin_gps Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 Ostatnio nie moge normalnie zaladowac systemu. Wyswietla sie komenda DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER Tak jabkby nie bylo systemu na dysku. Nie wiem dlaczego tak sie dzieje. W biosie mam ustawione bootowanie z dysku. Nie jest to wina systemu, bo jesli wloze plyte z windowsem, system zaladuje sie prawidlowo. Co robic??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 zabootuj z płytki win 98 i wpisz: fdisk /mbr moze pomoze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOMUNA Opublikowano 21 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2003 :) Przypuszczalnie wskutek błędnego działania któregoś z programów lub sytemu doszło do uszkodzenia plików systemowych lub tablicy partycji dysku. Może to być również efekt działania wirusa lub złego chłodzenia procesora. Skontroluj pracę wentylatora na procesorze. Jeżeli będzie się dość wolno kręcił lub stał, wymień go na nowy. Sprawdź, czy na dysku nie są utworzone jakieś partycje i czy są zapisane na nich jakieś pliki, spróbuj zainstalowaćjeszcze raz system w tym samym katalogu, co poprzednio. Jeżeli nie ma na dysku dostępnych danych, możesz spróbować odzyskać je na innym komputerze specjalnymi programami m.in. EASY RECOVERY, ale i tak będziesz musiał na nowo ainstalować system. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 No chyba że w mbr pojawił ci się bad block :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 chyba bede musial sprawdzic disk doctorem, bo formata robilem i to samo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 a ustawiles partycje na bootowalna? bo moglo w jakims bledzie zdjac flage :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Może być dysk fizycznie uszkodzony i to w sektorze 0 (wtedy to masz pecha) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozpa Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 siema kiedys mialem taka sama sytuacje ten sam komunikat i okazalo sie ze blad tkwil w zlym wpieciu taśm do mobo ( cos tam przepinalem i spieprzylem) zobacz moze w tym tkwi problem pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Myślę, że z dyskiem jest ok. Winna jest w moim odczuciu raczej taśma HDD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 W każdym razie masz kilka pomysłów podsunietych i teraz to musisz posprawdzać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olkoo Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 nikt nie przebije mojej teacherki od angielskiego w ogolniaku; wyswietlil jej sie kiedys taki komunikat wiec zdesperowana (musiala na nastepny dzien przygotowac testy) zawiozla sprzet do serwisu; na miejscu wyjeli dyskietke ze stacji i z usmiechem oddali naprawiony sprzet; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 disk doctor nie wykryl zadnych nieprawidlowosci sprawdze jeszcze tasme, bo ten blad zaczal wyskakiwac po tym jak u kumpla z twardzielem bylem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 nikt nie przebije mojej teacherki od angielskiego w ogolniaku; wyswietlil jej sie kiedys taki komunikat wiec zdesperowana (musiala na nastepny dzien przygotowac testy) zawiozla sprzet do serwisu; na miejscu wyjeli dyskietke ze stacji i z usmiechem oddali naprawiony sprzet; To jest powszechniejsze niż myślisz :) I co gorsza zdarza się też wielu facetom... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Myślę, że z dyskiem jest ok. Winna jest w moim odczuciu raczej taśma HDD.Albo wygiete piny na dysku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 O tak, to również bardzo możliwe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cr Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 mialem to samo i zeby dzialalo ustawilem w biosie IDE-0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 taaa to moze byc taśma ...a moze tez byc....RAM jak masz podkrecone fsb i ram ci nie wyrabia.....albo hdd nie znosi duzego taktowania:) wiem co mówie bo ja mam taki komunikat srednio raz w miesiacu...przepinam wszysko od nowa....i zmniejszam fsb:) Spróbuj ps.to na pewno sprawa hardware'u Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Przecież gdyby to była walnięta taśma albo piny na dysku, to on nie dałby rady zdobić formata ani disk doctora, myślcie ludze trochę...? Robiłeś to fdisk/mbr? partycja jest aktywna? Miałem tak raz, za cholere nie wiem, o co chodziło, nic nie pomagało; usunąłem partycję i założyłem od nowa i poszło. Powodzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 tasma (jednak nie byla) sprawna, piny w porzadku chyba cos z biosem nie tak partycja aktywna, sprawdzalem chyba usune partycje i zrobie nowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Niepotrzebnie usnalem partycje. Okazalo sie, ze tasma winna. Niby malo prawdopodobne, bo dysk poprawnie dzialal. Mam wrazenie, ze troche kopa dostal :twisted: i jeszcze jeden plus w koncu mi sie dioda swieci jak HDD pracuje, a nie CDROM. A tak kombinowalem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 mialem tak 2 razy i 2 razy spowodu wirusa (przymazany mbr) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...