Radziokok Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2020 Dzień dobry, początkiem przyszłego miesiąca modernizuje komputer i do tego czasu chciałbym mieć gotowy zestaw w koszyku,który mam zakupić. Aktualnie posiadam CPU: i5 3450S GPU: rx 580 MSI 8 GB RAM : 16 GB Zasilacz : be quiet power system 7 Obudowa: zalman z3. Chciałbym zmienić procek co wiążę się z zmianą ramu oraz płyty głównej. Nie gram jakoś w gry, czasami GTA, lol, cs nic więcej. Więcej działam w matlabie itp. Zawsze mam dużo programów i okienek odpalonych. Co bym kupił : AMD Ryzen 5 3600 BOX , MSI B450-A PRO MAX , 2x 8 GB Patriot Blackout, WD Blue SN550 500 GB i do tego jakaś obudowa. Nie zależy mi na przeźroczystym boku itp. Ma mieć dobrą wentylacje. Polecicie mi coś? Budżet to 2000zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stever Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2020 Moja propozycja https://www.x-kom.pl/lista/fqnfrv33q Obudowa najlepiej SilentiumPC Regnum RG6V TG Pure Black, ewentualnie co zostaje na chłodzenie do procesora fera lub fortis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2020 (edytowane) @op jak chcesz iść w ssd nvme to weź pny cs3030 - nowa konstrukcja, nowsze kontrolery. Albo do gier w zupełności wystarczy dysk 2.5 cala np taki plextor https://www.x-kom.pl/p/536048-dysk-ssd-plextor-512gb-25-sata-ssd-m8vc.html w grach nie odczujesz żadnej różnicy. Edytowane 21 Maja 2020 przez roar.RAR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziokok Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2020 1 godzinę temu, roar.RAR napisał: Różnica 100zł, którą jestem w stanie wydać. Aktualnie posiadam jeden dysk SSD 256 GB + 2 stare dyski HDD na jakieś dane. Co myślicie o tej obudowie? Nie ma czegoś bez szkła z boku? Całkowicie mi na tym nie zależy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...