warold15 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2020 Dzień dobry, mam następujący problem. Posiadam płytę główną MSI Z370 SLI PLUS. Do tej pory na płycie zamontowany był procesor Intel I3 8350K. Wykonałem aktualizacje do najnowszej wersji biosu 7B46vA9, a następnie włożyłem nowy procesor I7 9700K. Problem w tym, że komputer nie chciał się uruchomić. Następował czarny ekran a na płycie głównej migały na przemian kontrolki debug CPU i RAM. Następnie włożyłem z powrotem I3 8350K i komputer uruchomił się bez problemu. Gdzie może leżeć wina? Czy powinienem zaktualizować bios pod wersję 7B46vA5, w której bezpośrednio dodano obsługę 9 generacji Intela? Podkreślę, że instalacja przebiegła pomyślnie. Zdjęcie Bardzo proszę o pomoc. Dodam jeszcze, że posiadam zasilacz marki Bequiet Straight Power 11 750W Platinum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2020 Procesor I7 9700k na twojej płycie jest obsługiwany od wersji A7. Powinieneś zresetować bios i na zresetowanym włożyć dopiero procesor. Jeżeli to nie pomoże to musisz jeszcze raz wgrać ten sam bios. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warold15 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2020 Bardzo dziękuje za radę. Spróbuje tak zrobić. W jaki sposób prawidłowo wykonać reset biosu? Mogę to zrobić z okna biosu? Czy konieczne będzie wyciągnięcie baterii? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warold15 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2020 W dniu 4.06.2020 o 10:26, Setnik napisał: Procesor I7 9700k na twojej płycie jest obsługiwany od wersji A7. Powinieneś zresetować bios i na zresetowanym włożyć dopiero procesor. Jeżeli to nie pomoże to musisz jeszcze raz wgrać ten sam bios. Dziękuję za pomoc wszystko działa. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...