Skocz do zawartości
Sylwek

Co sądzicie o tym projekcie?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie pytania i już ostrzegam że to wszystko może być troche zakręcone. Pytanie pierwsze. Mam kostke miedzi 5cm na 6 cm a wysoke 2,5 cm. Co byscie proponowali zrobić z takiego klocka? Poniższy rysunek ma na celu przedstawić moje propozyje tylko nie wiem która z nich będzie lepsza? Ta z dziórkami czy ta z frezowaniem? Napędzać wode będzie pompka 500l/h Jeśli wybierzecie ten z dziórkami to ile tych dziórek? 12 czy więcej i o jakej srednicy mają najlepiej być a jeśli frezowany to jaka średnica frezu i ile razy ma zawracać ta wężownica? Więcej zakrętów i cienkie ścianki lepiej czy miej zakrętów i grube ścianki lepiej?

No i tu kurde problem nie wiem jak wstawić obrazek?

Dużo wiem już tego ale to jeszcze nie koniec. Teraz jeszcze nie wiem jaki zbiornik z wodą i jaką chłodnice zrobić. Bo mam w planie coś takiego, wszystko z blachy miedzianej, każda ścianka z miedzi. Tu zaraz druge pytanie czy lepiej aby pojemnik z wodą był większy i aby było w nim dużo wody max dla mnie to 7 litrów czy lepiej aby było jak najmniej wody nie wiem ile może np. litr albo dwa.

Znowu nie wiem jak?

Sorki że tyle tego i takie może zakręcone a na dodatek jeszcze te rysunki )) Dzięki za ważne kometaże i uwagi a w skazówki bardzo mile widziane.[/img]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mogę dodawać Obrazki?

Jak najbardziej możesz wstawiać obrazki do swoich postów. Jednakże obecnie nie istnieje możliwość przesyłania obrazków bezpośrednio na forum. Musisz więc wstawiać obrazki, które znajdują się na innym, ogólnodostępnym serwerze, np. http://www.moj-serwer.pl/moj-obraz.gif. Nie możesz wstawiać obrazków znajdujących się na twoim komputerze (chyba że jest on publicznie dostępnym serwerem) ani obrazków przechowywanych na stronach wymagających autoryzacji, np. skrzynki pocztowe, strony chronione hasłem itp. Aby wstawić obrazek użyj znacznika BBCode lub odpowiedniego znacznika HTML (jeśli jest to dozwolone).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie. Już mam sprawe wyjaśnioną. Ale chce posłuchać też innych opini na temat bloku bodnego. Red twierdzi ze lepszy blok będzie frezowany z gory niż ten który by miał ponawiercane gniazda na 5/6 dlugopści bloku ( ok. 12 gniazd lub więcej) przez srodek bloku, potem z drugiego boku nawiercone większe gniazda na 4/5 szerokosci bloku przez kture była by dostarczana i odbierana ciecz. Mam nadzieje że wiecie o jaki mi blok się rozchodzi, nie jest to żadna filozofia, jest to cos takiego jak np. sprzedaje firma discotech. To ten za 99 zl http://www.discotech.waw.pl/show1.php?akcj...&kat=cw&pkat=bw. Jak sadzicie? Który lepszy, nawiercany czy frezowany?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeżeli zdecyduje się na blok z nawiercanyi kanałami to na jakej wysokości od sposu gdzie będzie przylegać procesor powinien być pierwszy żądek. Czy 3mm to wsam raz? To pierwsze pytanie. A następny rządek na jeakej wysokości? –2. I czy dać dwa żadki czy trzy? -3 I ile w ogóle dać tych kanąłów i o jakiej średnicy?- 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy =(((((((( Właśnie pisze do was z płaczem od kumpla bo mój sprzet się sfajczył tz. chyba poszed procesor, ale najciekawsza jaest przyczyna. Według mnie wine ponosi chyba pasta termo... bo była to srebrna a jak wiadomo srebro przewodzi prąd a że pasty było za durzo zetkneły się styki sie sfajczył. Teraz szukam procka. Oby się tylko płyta nie spaliła =( =(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi