Skocz do zawartości
Okode

[Zestaw do gier] Max 4600 zł/ B-OC

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, usilnie próbowałem upchnąć w ten budżet maksymalnie, co się da. Nie jestem zadowolony z zasilacza, czy obudowy, oprócz tego przychodzę po poradę - czy to co udało mi się sklecić będzie fajnie śmigać?  Może warto wziąć coś z niższej półki w zamian za lepszy zasilacz, czy chłodzenie ? Co polecacie ?

1. Płyta główna:     Gigabyte B450 AORUS ELITE AM4
  2. Procesor:            Procesor AMD Ryzen 5 3600 AM4
  3. RAM:                    Pamięć G.Skill Aegis DDR4 16GB (2x8GB) 3000MHz CL16 XMP2 F4-3000C16D-16GISB
  4. Karta graficzna: MSI Radeon RX 5700 XT GAMING X 8GB PCI-E GDDR6 FreeSync
  5. Dysk SSD:           Dysk SSD Silicon Power A80 512GB PCIe Gen3x4 NVMe (3400/3000 MB/s)
  6. Zasilacz:             SilentiumPC Vero L3 Bronze 700W 80+ Bronze
  7. Chłodzenie:        SilentiumPC Fortis 3 
  8. Obudowa:           SilentiumPC Armis AR6

Nie umieszczam linku do koszyka, gdyż "wędrując" po różnych sklepach udało mi się wszystko zamknąć w 4571 zł.

Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W podobnej cenie masz tego MSI https://www.x-kom.pl/p/508073-plyta-glowna-socket-am4-msi-b450-gaming-plus-max.html jak dla mnie o wiele lepszy bios (bardziej czytelny) i lepsza sekcja zasilania. Zasilacz to trochę overkill, tu 600 będzie idealna. Dysk zamień na cs3030, o ile budżet pozwoli. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postanowiłem jednak odpuścić tą kartę - nie ma sensu się w nią pchać i dobierać najtańszego szmelcu.

1. Płyta główna:     MSI B450 GAMING PLUS MAX AM4
  2. Procesor:            Procesor AMD Ryzen 5 3600 AM4
  3. RAM:                    Pamięć Patriot Viper DDR4 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16
  4. Karta graficzna:  MSI Radeon RX 5700 GAMING X 8GB PCI-E GDDR6 FreeSync
  5. Dysk SSD:           Dysk SSD Silicon Power A80 512GB PCIe Gen3x4 NVMe (3400/3000 MB/s)
  6. Zasilacz:             Zasilacz be quiet! Pure Power 11 600W
  7. Chłodzenie:        Chłodzenie procesora Arctic Freezer 34 eSports DUO
  8. Obudowa:           Krux Leda RGB

CENA : 4530-4570 zł

Co do dysku, dlaczego przekreślasz silicona ? Opinie z tego co widzę ma dobre, prędkości większe niż PNY no i odrobinę niższa cena. Ma kiepską żywotność ?

Edytowane przez Okode

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi