Bobby rick Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2020 Cześć forum, pierwszy post tutaj. Poszukuję monitora, głównie do pracy (70%) i trochę multimediów/gier (30%). Ostatni raz kupowałem monitor w 2014 także jestem trochę do tyłu (24", fhd, ips). Chciałbym móc spokojnie otworzyć edytor tekstu i przeglądarkę internetową na raz. Fajnie, żeby była jakaś funkcja ochrony wzroku/ nie męcząca wzroku. To są w sumie główne wymagania. Dodatkowo ale nie koniecznie - regulacja wysokości. Mój budżet to +/- 1000zl. Mogę trochę dorzucić jeżeli warto. Proszę o pomoc i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roar.RAR Opublikowano 23 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2020 Witamy :D z 27 cali polecam tego nitro https://www.x-kom.pl/p/474400-monitor-led-27-acer-nitro-vg270ubmiipx-czarny.html ips, 75hz, matryca wqhd i z takich funkcji, które chronią oczy to masz filtr światła niebieskiego i redukcję migotania. Sam mam nitro, ale 24 cale i kilka razy zdarzyło mi się siedzieć 10 godzin bez przerwy przy monitorze i nigdy nie odczułem "zmęczenia oczu". Chyba, że chcesz monitor z odświeżaniem 144hz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniuul Opublikowano 23 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2020 Ja Ci polecam dorzucić 200zł do tego monitora od Asusa. Matrcya IPS 144Hz, sRGB 97% i świetny czas reakcji. Oczy się przy nim nie męczą nawet przy pracy w ciemnym pomieszczeniu. W tym budżecie, moim zdaniem, jest bezkonkurencyjny. ASUS VG279Q Gaming 1199zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby rick Opublikowano 23 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2020 Potrzebuje rozdziałki większej niż fhd. Zastanawiam się właśnie między tym acerem, a philips'em 275E1S/00 które na papierze są prawie takie same. 75hz wydaje się optymalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...